Häglunds Topp 3

Bäst i kväll: Homeland toppar formen – Black Ops-choppern har lyft

1. Homeland (SVT1 kl 21:45)
När jag tänker tillbaka på förra veckans episod, den nionde av tolv, känns det som om det är hela tredjesäsongen jag rekapitulerar. Hur hanns allt det där med på en knapp timme?
Först Brodys galna, hallucinatoriska cold turkey-kur – och sedan en hel »Kom i form på 16 dagar«-boot camp på det? Med en ascool grupp Black Ops som såg ut som ett skivomslag från nåt hårddeffat L.A.-hardcoreband. Om man nu kan föreställa sig ett skivomslag löpträna och spela kort.

I samma sekund som han yttrade »We have a deal« till Saul kunde vi checka av shitface-senatorn Lockhart som given rekylkula i finalmanuset om två veckor…

Alltså, från heroinvrak till världsförändrare med flygpackning på ett enda avsnitt. Och då hann han med ett gripande motellmöte med dottern Dana också. Storartad känslo-tv.
Och, förstås, återföreningen mellan Brody och Carrie. Ännu mer storartad känslo-tv.
Och så, på annat håll i avsnittet, demonteringen av Sauls hem-PC-mus och avslöjandet av Mossad-älskaren från Frankrike. Vilket ledde till ett ultimatum till shitface-senatorn Lockhart, och hans iskalla svar:
»We have a deal.«
I samma sekund som han yttrade detta, och Saul därmed till synes hade besegrat detta största hot mot hans plan, kunde vi checka av Lockhart som given rekylkula i finalmanuset om två veckor…
Ett annat finalmoment jag checkade av var en dödad farsa. Ni vet, Black Ops-killen som hängde med Brody mot slutet av avsnittet – han berättade ju att han och hans fru just fått sitt första barn…
Ja jösses vilket rikt avsnitt. Det enskilt bästa sedan första säsongens två sista. Och med ett löfte om slutstrid i Mellanöstern (och antagligen mot Lockhart på hemmaplan) som gav mig rena Sleeper Cell-rysningarna.

2. Cellens sista strid (SVT2 kl 22:45)
På tal om livsavgörande strider – vi har ju ständigt sådana i vår egen kropp. När virus försöker skapa terroristceller. Det räcker med att en enda virusmolekyl tar sig förbi vårt cellförsvar för att infektionen ska påbörjas, och cellerna börja slåss för att vi ska kunna behålla vår livsstil och friskhet… En häpnadsväckande dokumentär från dessa skyttegravar, full med närgånget House-foto.

3. Morden i Sandhamn (TV4 kl 21)

Alltid kul att se fina skådespelare som Alexandra Rapaport och Anki Liden hantera ett manus som rinner som vatten genom deras fingrar.

Obegripligt usla deckarhistorier, obegripligt okänsligt filmade, obegripligt många som ändå tittar. Begäret efter en svensk dummysig Morden i Midsomer är starkt i stugorna. Och en säsongspremiär slirigt pepprad med TV4-reklampauser försöker även jag pricka in. Alltid kul att se fina skådespelare som Alexandra Rapaport och Anki Liden hantera ett manus som rinner som vatten genom deras fingrar. Och så svensken som personifierar Midsomer-mys som ingen annan utanför ett fiktivt county i England: Lars Amble. Vill se honom som ärkemysig bysnut i en, låt säga, »Morden på Selaön«.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel