Kommentar

Bachelor – När leken blev … en familjeangelägenhet

I den här veckans två avsnitt var det dags att dra in föräldrar och syskon för hjälpa till i valet av partner. Deras synpunkter är tydligen oerhört viktiga. Så vad tyckte Niclas pappa Roger? och tog han någonsin av sig strumporna ur sandalerna? Vad sa egentligen Jennyfers mamma Elena som fick i alla fall mig att gilla henne stenhårt? Häng med så får ni se.

Under utfrågningarna får Niclas en chans att hångla runt lite och den chansen tar han med Jennyfer och även med Alexandra. Vi får veta att han »gillar att vara lite busig«.

När jag såg (den för övrigt mycket humoristiska) introduktionsfilmen till Bachelor och hörde Niclas berätta att hans mamma var ensamstående och att han vet hur det är att inte ha någonting, och att han vet hur det är att vara på botten (tillåt mig tvivla lite lagom misstänksamt), så såg jag inte någon närvarande pappa för min inre blick. Nu är han här i alla fall och han tänker grilla tjejerna. Niclas tycker att det är skönt att hans pappa kommer in och ser allt »med färska ögon«. Roger själv säger att han kommer att »gå in på ett djupare plan än Niclas« . Till exempel ska han se om tjejerna är tävlingsinriktade, »för om man är det så är man en karriärmänniska och det är en sådan tjej som Niclas ska hitta«. Vad det där djupare planet egentligen innebär får vi inte veta och jag kan inte påstå att jag förstår efteråt heller. Jag får mest bara en välbekant känsla av män som tror alldeles mycket om sig själva.

barfota

Under de utfrågningar som Roger har med tjejerna så får Niclas en chans att hångla runt lite. Den chansen tar han med Jennyfer och även med Alexandra. Vi får också veta att han »gillar att vara lite busig«. Men innan allt drar igång så kastas det lite boll och då får vi se att Rogers strumpor faktiskt åkt av och vi får veta att han tycker att Matilda är en »surrhumla« (det vill säga är en pratsam karaktär)-

På kvällen tar sig männen ett snack där de kommer överens om att Matilda inte riktigt platsar som flickvänsmaterial. Niclas travar direkt iväg till henne och berättar att han fått bättre kemi med de andra och att hon kan åka hem.

Nästa steg i det här familjefrotterandet är att Niclas ska få träffa Alexandras mamma och syrra, Jennyfers mamma och Johannas brorsa.

B771BDF7-F811-4756-B45A-7B6A1CBEDDBB

I korta drag så berättar Alexandras mamma Magdalena att Alexandra har haft svårt att vänta på saker, att hon behöver mycket frihet och att hon som yngre kallades för »ego-andra«. Något som Alexandra senare tycker är lite märkligt, att hennes mamma belyst hennes dåliga sidor alltså. Det kan man ju tycka, förstås.

Johannas bror Andreas blev positivt överraskad över att Niclas verkade så psykiskt stabil och att verkade veta vad han vill, ja »en riktig karl« faktiskt, säger han. Okej…

3371299C-C6FB-457B-91A6-07C64C25304E

Jennyfer litar blint på sin mammas omdöme och hennes mamma Elena är den mest intressanta av alla. Hon frågar till exempel Niclas varför han i sin introvideo så noggrant visar att han är framgångsrik, har fin lägenhet, bil och lantställe. »Är du rädd för att inte kan få nån tjej annars?« You go, Elena! Niclas borde dejta henne istället! Niclas mumlar något, eller han mumlar inte, hans tänder blänker och leendet är bara något mindre stort än vanligt när han berättar att alla de där sakerna bara är ytliga ting och inte betyder något eftersom det enda som räknas är kärlek. Gäsp, gäsp. Jag har en massa råd till honom hur han skulle kunnat gjort sin film istället om det är riktig kärlek han söker.

7D20C2F7-7B90-45CC-BC35-FC27AC813129

Till sist bli det rosceremoni. Alexandra, Johanna och Jennyfer står uppradade i full festmundering framför bacheloren som har två rosor på en bricka intill sig. Vi sitter hemma i soffan och gissar lite vem som ska få åka hem och det visar sig att vi inte har en aning. Heja Sjuan, ni har lyckats ganska bra ändå. Jennyfer blir till sist utan ros, hon får åka hem. Hon blir lite ledsen (vi har förstått under seriens gång att hon blivit förälskad i Niclas) och till oss säger hon att det känns »lite skönt att få bekräftat att jag inte är så speciell«. Nää, det är väl inte skönt att få något sånt bekräftat. Men grattis Jennyfer, du klarade dig undan, säger jag istället.

Nu är bara Alexandra och Johanna kvar. Vi får hålla oss i två veckor till innan vi vet vem som blir ensam kvar och kan ägna oss åt julen istället.

Bachelor – När leken blev allvar sänds på måndagar och tisdagar i Sjuan kl 21 & finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Familjetragedin Ray Donovan flödar över

26 januari, 2020
Pop Culture Confidential

Veckans & förra veckans podd: Oscars-nomineringarna & tv-året 2020!

24 januari, 2020
Analys

Vem är Holly Gibney? TVdags reder ut kopplingarna mellan The Outsider & Mr Mercedes

21 januari, 2020
Nyhet

Äntligen besked: Disney+ kommer till Sverige i sommar

21 januari, 2020
Nyhet

Jaaa! Studio Ghiblis mysiga filmskatt samlad – Netflix visar (nästan) alla filmer

21 januari, 2020
Podcast

Filmdags! TVdags-podden från Stockholm filmdagar

20 januari, 2020
Premiär

HBO Nordic-premiär för Avenue 5 – en mardröm full med fniss

20 januari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: IS-helvetet chockstarkt skildrat i SVT:s Kalifat

19 januari, 2020
Recension

HBO-premiär för ruggigt otäcka Stephen King-serien The Outsider

13 januari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Watchmen-soundtrackets magiska postpunk

12 januari, 2020
Tips

Grown Ups 3 – uppföljaren du inte visste att du ville se

8 januari, 2020
Att se-lista 2020

Bäst i tv-världen i år? Vi rankar våra största förväntningar

5 januari, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel