Kommentar

Poolpartyn, ödlor & singeldejter – TVdags om nya Bachelor-säsongen

Vilken singeltjej skulle inte vilja vara tillsammans med en ekonomiskt oberoende entreprenör i trettioårsåldern med ett perfekt vitt leende? En som dessutom kör sin BMW nercabbad, oavsett årstid, pumpar rejält på gymmet, reser jet-setigt runt världen, hugger ved och kan sitta avspänt på en berghäll och spela gitarr och »titta ut över havet« (samma vatten som andra oftast kallar Mälaren).

Poolpartyt innehöll de vanliga festdetaljerna: drinkar, dans i klunga på poolkanten, bad med flytgrejer – och ikastande av påklädd deltagare.

Tillräckligt många skrev i alla fall och ville träffa Niklas Lij i årets Bachelor, trots att han inte visade ansiktet i presentationsfilmen, eftersom som han själv sa »Allting är så utseendefixerat i dag och jag vill lyfta fram nåt annat än utseendet hos mig själv« i P5 STHLM. Med Titti Schultz och Farzad Nouri.

Ner till dominikanska republiken kom till sist 21 tjejer som inte sett Niclas ansikte utan fokuserat på hans inre kvaliteter, tjejer som Niclas själv tydligen inte valt ut. Inför programmet fick han rejta tjejer för att det skulle bli »så bra som möjligt«.

I ungefär fyra veckor (i realtid) pågår inspelningen och omräknat i tv-tid sänds det i elva veckor.

3CD0AEF2-B6F7-413B-8754-CC68A0499642

Inför sjunde avsnittet är det tolv tjejer kvar. Elva av de första 21 och så Niclas frisör Emma som kommit som eftersläntrarn (hon är inte med på bilden). Det kändes kanske kymigt att bjuda ut Niclas under en klippsession i salongen och lite mer avspänt att göra det i tv.

I kvällens avsnitt får Emma (frisören) och Chrisitine dubbeldejta Niclas. De får åka ut och parasaila (fallskärmsåka efter en båt) och sedan sitta lite avspänt i solsäng och dricka ananasdrinkar tillsammans. »Här kan vi slå oss ner. Åh, pineappledrinkar också…«, utbrister Niclas.

895EAC32-7BC7-4FB8-95CA-CE056D6D0991

Efter att båda tjejerna fått en egen kort pratstund med Niclas där Emma talade om att hon är genuint intresserad av honom valde han att ge Christine en ros för att hon besegrade sina rädslor (höjdskräck, fallskärm). En ros innebär att hon sitter säkert i en tv-vecka till. Hoppsan Emma och lite roligt för den del av tv-publiken som har anlag för sadism.

Singeldejten gick till Nastassia (eller Stassi som hon kallas) och den innebar ett tvåtimmarsbesök på en nationalpark med tillhörande ödlematande. Efter att de tryckt in lite blad i ödlorna satte sig dejtingparet på en bänk där det helt oförhappandes stod en korg med godsaker och iste. När de satt där och drack berättade Niclas att dejten inte var över än – det skulle hända en grej till. Stassis ögon började glöda men slocknade snabbt när hon fick veta att nästa anhalt var ett poolparty i huset med alla de andra tjejerna. Lite nöjdare kände hon sig efter de femton minuters egentid hon sedan fick med Niclas i bilen tillbaka. Där hon fick prata om väsentligheter som att hennes riktigt stora läppar var äkta och att hennes smeknamn som barn därför var »duckface«.

92397763-C68C-4B99-898A-B08FB07FF61F

Poolpartyt innehöll de vanliga festdetaljerna, drinkar, dans i klunga på poolkanten, bad med flytgrejer – och ikastande av påklädd deltagare. Det var Alexandra som fick bada. Någon ropade »akta håret!«. Alexandra sa själv efteråt att de andra troligen var avundsjuka på att hennes make up trots bad fortfarande var flawless. Troligen…

I slutet av både partyt och avsnittet fick Stassi också en ros. Den hon inte fått på singeldejten tidigare. Alexandra var missnöjd och tyckte att hon själv borde fått den eftersom hon fick åka i vattnet. Det hade kanske varit rimligt för tänk om hon efter doppet stått där osminkad med sina extensions i handen och bara sett ut som sig själv au naturel – the horror.

I morgon är det dags för veckans stora roscermonin då ungkarlen ska decimera beundrarskaran genom att skicka hem några av deltagarna.

Bachelor – När leken blev allvar sänds på måndagar och tisdagar i Sjuan kl 21 & finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Countrysmocka, Shallow-trams & årets superstar

22 februari, 2020
recension

Tillbaka på HBO Nordic! Din fantastiska Ferrante-upplevelse fortsätter

19 februari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Nicola Walker & Stephen Mangan i The Split

16 februari, 2020
Säsongspremiär

Trånandet & våndandet är över – Outlander är tillbaka på Viaplay!

15 februari, 2020
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Lakan-pop, nya Kvinnaböske & årets bästa låt

15 februari, 2020
Smygpremiär

Viaplay bjuder på Alla hjärtans dag-present: Outlander kommer två dagar tidigare

14 februari, 2020
Säsongspremiär

Carrie & Saul är tillbaka! Tillbaka är också 12 timmars Homeland-magont

11 februari, 2020
Säsongspremiär

Det här är inget skämt - Kidding är tillbaka med ny säsong

10 februari, 2020
Kommentar

Det enda (men inte så lilla) felet med Parasit

10 februari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: »22 juli« avslutade storartat – men inte perfekt

9 februari, 2020
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2020: Queen Anna, årets genombrott & ännu mer Sia-pop

8 februari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Låt »22 juli« bli stilbildande för ny nordisk tv-realism!

2 februari, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel