Diskussion

»Årets serie«-känslan, Veidts charad & poddtips – TVdags snackar Watchmen

Efter sista Watchmen-avsnittet känns det helt rimligt att ta tempen på säsongen. Hur känns det?

Björn: I mina ögon har säsongen varit nästan perfekt. De har lyckats med att överraska mig genom hela säsongen, på ett bra sätt.

Christopher: Japp, håller med. Det har varit en genomgående hög kvalitet och svårt att ana vad som komma skall. Ett tag trodde jag nästan att Lindelof skulle vända det till att de vita extremisterna i Seventh Kavalry var de goda i sammanhanget, men glad att det inte gick den vägen…

Björn: För alla som fortfarande inte är helt hundra på Lindelof så kan jag tänka mig att det var en hel del nagelbitande över om serien skulle hålla hela säsongen. Jag kände mig inte så orolig men gissar att det finns en del personer där ute som tycker att det här blev skitdåligt, även om jag mest sett och hört lovord.

Christopher: Samma här. Jag har nog inte hört något dåligt alls om serien, men det kan ju bero på att jag är i min egen filterbubbla.

Personligen tyckte jag att det var så fantastiskt kul att få reda på att Veidts charad på Europa var just en charad och att i stort sett hela vistelsen där var som en pjäs. Har du några favoritögonblick?

Björn: Alla scener med Jean Smart var mina favoritögonblick, och hela Jeremy Irons-trippen var underbar. Vilken underbar rollprestation! Jag tyckte lite synd om klonerna, bara. Så klart mest synd om hans »fiende« där på Europa.

Christopher: Haha, ja stackarn. Jag gillade även hur de vävde in Dr Manhattan i hela kedjan på mycket snyggt sätt. För den som inte redan lyssnat så vill jag förresten varmt rekommendera den officiella Watchmen-podcasten där Craig Mazin (numera mest känd som skapare av Chernobyl) sitter ner med Damon Lindelof i tre avsnitt, där de tar upp tre avsnitt åt gången. Den har gett ett stort mervärde för mig under tittandet.

Björn: Kul! Har inte lyssnat än, men ska göra det under julen, tänkte jag. Jag kan också rekommendera Pop Culture Confidential-avsnittet med Mazin. Härlig lyssning.

Var det något du störde dig på? Något som du kände att de borde gjort annorlunda, eller i alla fall skulle ha gjort annorlunda, om du fick bestämma?

Christopher: Jag är mest nöjd att de fick ihop allting på slutet och det är ingenting som jag så här i efterhand kan minnas stack ut på något negativt vis under seriens gång. Ett tråkigt svar månne, men för min del är det här årets serie. Så här i affekt strax efter finalen vill jag nästan dra till med årtiondets, men jag ska nog smälta den lite innan jag sträcker mig så långt.

Björn: Jag har sett många bra serier i år, men jag har inte känt mig lika febrigt sugen på att kolla, som på Watchmen.

Christopher: Har du några klagomål?

Björn: Att Don Johnson dog för tidigt. Jag såg fram emot en hel säsong Dompan. Men egentligen gillar jag att jag blev blåst. Jag älskar känslan av »vaaafff« när jag kollar på tv.

Så den självklara frågan: Hoppas du på en säsong till, eller är du nöjd?

Christopher: Jag skulle vara rätt nöjd med bara en säsong, och det verkar som att Damon Lindelof lutar åt samma håll. Skulle de göra en andra säsong så skulle jag definitivt titta, men slutet var bra som det var.

Hela Watchmen finns på HBO Nordic.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Familjetragedin Ray Donovan flödar över

26 januari, 2020
Pop Culture Confidential

Veckans & förra veckans podd: Oscars-nomineringarna & tv-året 2020!

24 januari, 2020
Analys

Vem är Holly Gibney? TVdags reder ut kopplingarna mellan The Outsider & Mr Mercedes

21 januari, 2020
Nyhet

Äntligen besked: Disney+ kommer till Sverige i sommar

21 januari, 2020
Nyhet

Jaaa! Studio Ghiblis mysiga filmskatt samlad – Netflix visar (nästan) alla filmer

21 januari, 2020
Podcast

Filmdags! TVdags-podden från Stockholm filmdagar

20 januari, 2020
Premiär

HBO Nordic-premiär för Avenue 5 – en mardröm full med fniss

20 januari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: IS-helvetet chockstarkt skildrat i SVT:s Kalifat

19 januari, 2020
Recension

HBO-premiär för ruggigt otäcka Stephen King-serien The Outsider

13 januari, 2020
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Watchmen-soundtrackets magiska postpunk

12 januari, 2020
Tips

Grown Ups 3 – uppföljaren du inte visste att du ville se

8 januari, 2020
Att se-lista 2020

Bäst i tv-världen i år? Vi rankar våra största förväntningar

5 januari, 2020

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel