Premiär

Äntligen är Homeland tillbaka – TVdags recappar säsongspremiären

Äntligen är då Homeland tillbaka. Jag älskar den inledande atmosfären med lite jazzigt blås i öronen medan Carrie tar sig fram någonstans i New York utan nån hets eller spänning. En Carrie som vi inte får se så ofta. Denna känslan varar ju då tyvärr inte särskilt länge. Hon är på väg till ett sjukhus, eller behandlingshem visar det sig, för att träffa Quinn som inte dykt upp till sin fysterapi och det blir genast lite bittrare stämning.

Ja, Quinn är tillbaka, men fan vad plågsamt det är att se honom!

»Motherfucker« är det första ordet vi hör Quinn spotta ur sig och han sätter tonen ganska pricksäkert direkt för vad vi har att vänta oss av honom. Ja, Quinn är tillbaka, men fan vad plågsamt det är att se honom! Jag antar att Carrie drivs både av genuin omtanke och dåligt samvete, men jag förstår att Quinn är trött på henne. Det blir ju på intet sätt bättre ju längre vi kommer i avsnittet utan bara sorgligare och sorgligare – så brutalt nedgången, mentalt och fysiskt, ja, på alla sätt och vis. Ena sekunden ser han ut som ett ondskefullt barn och sedan salig i dimman när han i nästa ögonblick ha fixat knarket i drognästet. Carrie har fått ett barn till att ta hand om…

Jag var lite förvånad över att se Otto (Sebastian Koch) igen, kärlekskrank och manipulativ samtidigt som han är lovligt missnöjd med Carries småskaliga aktioner att som juridiskt ombud för terroristanklagade jobba för rättvisa rättegångar och för att USA ska sluta demonisera och trakassera muslimer. Naturligtvis blir det hon och kollegan Reda Hashen (Patrick Sabangui) som får ta hand om fallet med den unge Sekou (J. Mallory McCree) som blir anklagad för uppviglande till terrorism. Eller är det så att han bara utnyttjar sin rätt att föra religiös och politisk debatt?

Det utspelar sig uppenbarligen direkt efter det amerikanska valet där Elizabeth Keane (Elizabeth Marvel) nu blivit Madam President-Elect. Hon vinner, om inte min sympati, så mitt intresse och respekt. Först med »Don't be shy gentlemen, jump right in! This is a free fire zone« när det visar sig att hon har en mycket specifik begäran om vad hon vill prata om: Den typen av aktioner som inte kräver sittande presidentens medgivande. Även hennes till synes beskedliga »The purpose of this briefing is what exactly? Should I weigh in or do I just listen?« som nog handlar mycket om att ta temperaturen på herrarna Adal och Berenson, som ser så lustigt bortkomna och förvirrade ut när de försöker klura ut hur de ska hantera denna kvinna.

Saul&Dar

Det var ett ganska lugnt inledande avsnitt, men en mycket bra setup för kommande. Det var mycket som sattes igång utan det blir helt förutsägbar vad som kommer hända. Vad är blivande presidentens agenda egentligen? Vad har Dar Adal i görningen tillsammans med israelerna som måste fullbordas innan president-Elect installeras i januari? Varför vill han inte att Saul ska veta? Är unge Sekou terrorist eller inte? Och på vilkas sida kommer Carrie och Saul hamna på?

Vad tyckte ni?

Homeland, säsong 6, hade premiär i kväll och finns på SVT Play för dig som missade.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel