TVdags recappar Marvel's Agent Carter

Agent Carter får det hett om öronen när hon blir påkommen som förrädare

Innehåller spoilers om Agent Carter avsnitt 6 A Sin to Err.

S.S.R. har i sin jakt på Stark fått veta att skälet till att Leviathan kunde stjäla hans uppfinningar var att en kvinnlig agent manipulerade honom för att få tillträde till hans valv… Plötsligt verkar Starks farliga sexdrift för två avsnitt sedan inte så löjlig ändå. Mannen har uppenbarligen ingen kontroll. Detta ger i alla fall Peggy anledning att kontakta Jarvis igen, eftersom hon behöver veta vilka kvinnor Stark har tillbringat tid med det senaste året. Men det är förstås omöjligt, så hon får nöja sig med det senaste halvåret och det västra halvklotet.

Peggy behöver veta vilka kvinnor Stark har tillbringat tid med det senaste året. Men det är förstås omöjligt. Hon får nöja sig med det senaste halvåret och det västra halvklotet.

Samtidigt har Sousa tack vare ett vittne identifierat Peggy som kvinnan som hjälper Stark, så när Peggy och  Jarvis äter lunch på sitt vanliga ställe utryms lokalen plötsligt och »diskret«, och de få personer som är kvar känner Peggy igen från S.S.R. Fajtscen! Jarvis håller fast dörren medan Peggy snabbt och enkelt oskadliggör sina medarbetare.

Om det finns något här som inte fungerar så bra som det borde, så är det slutkonfrontationen mellan Peggy och Sousa. De två har varit varandras bästa vänner på S.S.R.-kontoret, och det mesta vi får är ett »You won't shoot me« från Peggy följt av att Sousa sänker sin pistol. En lite större känslomässig scen hade inte skadat.

Peggy återvänder hem till sig eftersom hon måste hämta röret med Captain Americas blod. Jarvis varnar henne om risken att återvända hem när hon är efterlyst, och hon är förstås väl medveten om risken, och… Ja, hon springer förstås in i S.S.R.-agenter. Med lite hjälp från sin vän Angie lyckas hon med nöd och näppe undkomma. Efter att ha sett Lyndsy Fonseca kicka arsle i fyra säsonger Nikita, så tycker jag hon har varit otroligt underanvänd i den här serien, och om det här var hennes stora stund, så tycker jag det är otroligt tråkigt. Mer Angie till folket! När ska Angie bli agent?

Så Peggy kom undan, men inte särskilt långt. Hon springer in i sin granne Dottie som ger henne en… farvälkyss!? Okej, det här blev genast den bästa serien på… Nej, okej, Peggy svimmar. Dottie drar fram en kniv, men Peggy räddas – åtminstone tillfälligt – av att S.S.R. dyker upp och griper henne.

Det här var seriens bästa avsnitt hittills tack vare att Peggy avslöjats. Fast idén att kommunicera med sin medspion via krypskyttegevär är lite löjlig, Dottie!

Marvel's Agent Carter går på ABC i USA.

Just nu på TVdags

Nyhet

Ursäkta röran, TVdags bygger om!

19 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Line of Duty-sträckkollen på SVT Play

16 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Kevin Bacon & 1990-talskänslan i City on a Hill

9 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: The Handmaid's Tale reser sig igen

2 maj, 2021
Intresseklubben Antecknar #79

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Terminator-sviten

1 maj, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Svärfar svävar fritt i Tumba-dokun

25 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Tortyrporr & rasism i kontroversiella Them

18 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Avancerade soc-thrillern Snöänglar

11 april, 2021
Söndagskrönikan med veckolista

Bäst i tv-världen just nu: Brittisk deppattack med Line of Duty & Unforgotten

4 april, 2021
Recension

Bert ligger kanske inte rätt i tiden – men han är fortfarande kul

1 april, 2021
Sverigepremiärer

Paramount+: Two Weeks to Live är bra – Everyone Is Doing Great är bättre

29 mars, 2021
Nyhet

Dags för Paramount+ att dra igång – men Apple får förtur

24 mars, 2021

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel