Nyhet

Universal hottar upp monsterstallet – välkommen till Dark Universe

De senaste åren har Universal börjat steka upp sina klassiska figurer – Mumien, Frankensteins monster, Den osynlige mannen, Monstret från Svarta lagunen, med flera – för en planerad svit av (förhoppningsvis) pigga rebooter. Bakom spakarna står Alex Kurtzman (som tillsammans med parhästen Roberto Orci skrivit bland annat JJ Abrams Star Trek-rullar) och Chris Morgan (manus till ett gäng Fast & Furios) och målet är att bygga upp ett nytt universum som förhoppningsvis kan dra in lika mycket stålars som det där andra universat, Marvel Cinematic Universe, rena sedelpressen för Disney.

Nu har filmsviten fått ett officiellt namn – Dark Universe – och en ny trailer är släppt, med pampig nyskriven musik av Danny Elfman:

En välklippt och smarrig trailer som framförallt påminner om hur fina ursprungsfilmerna från 1930- och 1940-talen är, och hur trist och onödigt det vore om det kom ett gäng ovärdiga remakes och solkade ner minnet av Boris Karloffs känsliga gestaltning av Frankensteins monster eller Claude Rains mysiga porträtt av Den osynlige mannen. Och för att vara Danny Elfman är musiken egendomligt profillös – en passabel men generisk BRAHMMM-sörja som kunde varit skriven av vilken Zimmer-epigon som helst.

Men men. Tiden har sin gång, att Universal-monstrena skulle plundras en sväng till är oundvikligt, och vi får se vad det blir av det här. Först ut är sommarens förmodade blockbuster, The Mummy, regisserad av Kurtzman och skriven av bl a David Koepp och Christopher McQuarrie. I huvudrollerna Tom Cruise och Sofia Boutella som vi ser på den här piffiga nya bilden som Universal också släppte:

Screen_Shot_2017_05_22_at_1.43.14_PM.0.pngHär får vi också vila ögonen på Russell Crowe (som spelar Dr Jekyll i The Mummy och säkerligen fler filmer), Johnny Depp (som ska spela Osynlige mannen) och Javier Bardem, som har fått jobbet som Frankensteins monster i Bill Condons kommande Bride of Frankenstein med planerad premiär 14 februari 2019. Rätt val eftersom Condon 1998 skrev och regisserade Gods and Monsters, det sorgsna dramat med Ian McKellen spelandes Frankenstein-regissören James Whale, som på ålderns och karriärens höst blir attraherad av sin stilige trädgårdsmästare (Brendan Fraser).

Bride of Frankenstein kan definitivt bli intressant, och det ska bli spännande att se vem som blir castad som bruden.

Annars vete fan. Jag var klart peppad på The Mummy efter den första riviga trailern, senare klipp har falnat glöden en smula. Men Dark Universe hänger inte på hur The Mummy mottas, Universal har bestämt sig för att gasa på i vilket fall.

Är ni sugna på att se nya monsterfilmer?

The Mummy har biopremiär 9 juni.

Just nu på TVdags

Kommentar

Gevärsromantik & fästingpung i kvällens Bonde söker fru

22 november, 2017
Nyhet

Hurra! SVT:s storsatsning Vår tid är nu klar för en tredje säsong

22 november, 2017
Diskussion

TVdags pratar ut om Louis CK:s sextrakasserier & #MeToo

22 november, 2017
Tablåtips 22/11

Bäst på tv i kväll: Kammarspelet i Bergmans Scener ur ett äktenskap

22 november, 2017
Kommentar

I kvällens Bachelor: när leken spårar ur på allvar

21 november, 2017
Klipp

Scen för scen: här är alla filmreferenser i Stranger Things 2

21 november, 2017
Tablåtips 21/11

Bäst på tv i kväll: Illegala ravefester i Iran

21 november, 2017
Pop Culture Confidential

I veckans podcast: NY Times-journalisten Amanda Hess dekonstruerar det manliga geniet

20 november, 2017
Kommentar

Oui..! Yesss..! Da da da..! Visst betyder detta att Falsk identitet går all-in på Ryssland?

20 november, 2017
Tablåtips 20/11

Bäst på tv i kväll: Jakten på den kvinnliga kondomen

20 november, 2017
Kommentar

Tröttsamt »alla män är skitstövlar«-tema i Better Things säsong 2

20 november, 2017
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Banantricket i Madam Secretary

19 november, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel