Nyhet

Universal hottar upp monsterstallet – välkommen till Dark Universe

De senaste åren har Universal börjat steka upp sina klassiska figurer – Mumien, Frankensteins monster, Den osynlige mannen, Monstret från Svarta lagunen, med flera – för en planerad svit av (förhoppningsvis) pigga rebooter. Bakom spakarna står Alex Kurtzman (som tillsammans med parhästen Roberto Orci skrivit bland annat JJ Abrams Star Trek-rullar) och Chris Morgan (manus till ett gäng Fast & Furios) och målet är att bygga upp ett nytt universum som förhoppningsvis kan dra in lika mycket stålars som det där andra universat, Marvel Cinematic Universe, rena sedelpressen för Disney.

Nu har filmsviten fått ett officiellt namn – Dark Universe – och en ny trailer är släppt, med pampig nyskriven musik av Danny Elfman:

En välklippt och smarrig trailer som framförallt påminner om hur fina ursprungsfilmerna från 1930- och 1940-talen är, och hur trist och onödigt det vore om det kom ett gäng ovärdiga remakes och solkade ner minnet av Boris Karloffs känsliga gestaltning av Frankensteins monster eller Claude Rains mysiga porträtt av Den osynlige mannen. Och för att vara Danny Elfman är musiken egendomligt profillös – en passabel men generisk BRAHMMM-sörja som kunde varit skriven av vilken Zimmer-epigon som helst.

Men men. Tiden har sin gång, att Universal-monstrena skulle plundras en sväng till är oundvikligt, och vi får se vad det blir av det här. Först ut är sommarens förmodade blockbuster, The Mummy, regisserad av Kurtzman och skriven av bl a David Koepp och Christopher McQuarrie. I huvudrollerna Tom Cruise och Sofia Boutella som vi ser på den här piffiga nya bilden som Universal också släppte:

Screen_Shot_2017_05_22_at_1.43.14_PM.0.pngHär får vi också vila ögonen på Russell Crowe (som spelar Dr Jekyll i The Mummy och säkerligen fler filmer), Johnny Depp (som ska spela Osynlige mannen) och Javier Bardem, som har fått jobbet som Frankensteins monster i Bill Condons kommande Bride of Frankenstein med planerad premiär 14 februari 2019. Rätt val eftersom Condon 1998 skrev och regisserade Gods and Monsters, det sorgsna dramat med Ian McKellen spelandes Frankenstein-regissören James Whale, som på ålderns och karriärens höst blir attraherad av sin stilige trädgårdsmästare (Brendan Fraser).

Bride of Frankenstein kan definitivt bli intressant, och det ska bli spännande att se vem som blir castad som bruden.

Annars vete fan. Jag var klart peppad på The Mummy efter den första riviga trailern, senare klipp har falnat glöden en smula. Men Dark Universe hänger inte på hur The Mummy mottas, Universal har bestämt sig för att gasa på i vilket fall.

Är ni sugna på att se nya monsterfilmer?

The Mummy har biopremiär 9 juni.

Just nu på TVdags

Pop Culture Confidential

I veckans podd: Vi pratar med Queer Eye-stjärnan Karamo Brown

23 februari, 2018
Klipp

Äntligen! Se den ultimata trailern för Solo: A Star Wars Story

22 februari, 2018
Recension

Mer Homeland än Bron – premiär för svenskdanska terrordramat Gråzon

22 februari, 2018
Premiär

Nu kommer Skam-klonerna – se första avsnittet av Skam France!

21 februari, 2018
Streamingtips

Nya & kommande filmer på Netflix i februari – vi plockar guldkornen!

20 februari, 2018
Kommentar

I veckans Homeland: Gorbatjov-look-alike & hacker-revansch

19 februari, 2018
Tips

Women in Horror 2018 – kvinnlig skräckfilmfest i helgen

19 februari, 2018
Kommentar

Bron är slut – Tack för allt, Saga Norén länskrim Malmö!

18 februari, 2018
Klipp

Se Robert Aschbergs dagliga protest mot sitt eget Aftonbladet TV-program

18 februari, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Brittiskt djupdrama som allra bäst i Trauma

18 februari, 2018
Intresseklubben Antecknar #48

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Denis Villeneuves Arrival

17 februari, 2018
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2018: Kylie-schlager, en monsterrefräng & årets värdiga vinnare

17 februari, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel