Nyhet

Universal hottar upp monsterstallet – välkommen till Dark Universe

De senaste åren har Universal börjat steka upp sina klassiska figurer – Mumien, Frankensteins monster, Den osynlige mannen, Monstret från Svarta lagunen, med flera – för en planerad svit av (förhoppningsvis) pigga rebooter. Bakom spakarna står Alex Kurtzman (som tillsammans med parhästen Roberto Orci skrivit bland annat JJ Abrams Star Trek-rullar) och Chris Morgan (manus till ett gäng Fast & Furios) och målet är att bygga upp ett nytt universum som förhoppningsvis kan dra in lika mycket stålars som det där andra universat, Marvel Cinematic Universe, rena sedelpressen för Disney.

Nu har filmsviten fått ett officiellt namn – Dark Universe – och en ny trailer är släppt, med pampig nyskriven musik av Danny Elfman:

En välklippt och smarrig trailer som framförallt påminner om hur fina ursprungsfilmerna från 1930- och 1940-talen är, och hur trist och onödigt det vore om det kom ett gäng ovärdiga remakes och solkade ner minnet av Boris Karloffs känsliga gestaltning av Frankensteins monster eller Claude Rains mysiga porträtt av Den osynlige mannen. Och för att vara Danny Elfman är musiken egendomligt profillös – en passabel men generisk BRAHMMM-sörja som kunde varit skriven av vilken Zimmer-epigon som helst.

Men men. Tiden har sin gång, att Universal-monstrena skulle plundras en sväng till är oundvikligt, och vi får se vad det blir av det här. Först ut är sommarens förmodade blockbuster, The Mummy, regisserad av Kurtzman och skriven av bl a David Koepp och Christopher McQuarrie. I huvudrollerna Tom Cruise och Sofia Boutella som vi ser på den här piffiga nya bilden som Universal också släppte:

Screen_Shot_2017_05_22_at_1.43.14_PM.0.pngHär får vi också vila ögonen på Russell Crowe (som spelar Dr Jekyll i The Mummy och säkerligen fler filmer), Johnny Depp (som ska spela Osynlige mannen) och Javier Bardem, som har fått jobbet som Frankensteins monster i Bill Condons kommande Bride of Frankenstein med planerad premiär 14 februari 2019. Rätt val eftersom Condon 1998 skrev och regisserade Gods and Monsters, det sorgsna dramat med Ian McKellen spelandes Frankenstein-regissören James Whale, som på ålderns och karriärens höst blir attraherad av sin stilige trädgårdsmästare (Brendan Fraser).

Bride of Frankenstein kan definitivt bli intressant, och det ska bli spännande att se vem som blir castad som bruden.

Annars vete fan. Jag var klart peppad på The Mummy efter den första riviga trailern, senare klipp har falnat glöden en smula. Men Dark Universe hänger inte på hur The Mummy mottas, Universal har bestämt sig för att gasa på i vilket fall.

Är ni sugna på att se nya monsterfilmer?

The Mummy har biopremiär 9 juni.

Just nu på TVdags

Nyhet

Linda Hamilton tillbaka som Sarah Connor i Terminator 6

20 september, 2017
Trailer

Alicia Vikander är Lara Croft – se första trailern för nya Tomb Raider

20 september, 2017
Tablåtips 19/9

Bäst på tv i kväll: Luuks Fråga Lund är klassisk public service

19 september, 2017
Pop Culture Confidential

Exklusiv Pamela Adlon-intervju i veckans podd – om Better Things & föräldraskap

19 september, 2017
Nyhet

Lukas Moodysson gör bonnig BUP-dramedy för HBO Nordic!

19 september, 2017
Nypremiär från NonStop Timeless

Den fullkomliga konstupplevelsen – Jane Campions Pianot på bioduk igen

18 september, 2017
Kakfest

Han gör det igen: Roy Fares förför oss i Amerika

18 september, 2017
Tablåtips 18/9

Bäst på tv i kväll: Virtuos Vera Vitali i SVT-dramat Hinsehäxan

18 september, 2017
Kommentar

Hammarby Hockeys webb-tv bjuder på extremt stillastående spel

17 september, 2017
Tablåtips 17/9

Bäst på tv i kväll: Folkligt, festligt, flummigt – ny musik-reality med Ebbot

17 september, 2017
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: HBO Nordics satsning på Rellik och Liar

17 september, 2017
Till minne

TVdags om Harry Dean Stanton: så bräcklig, så odödlig

16 september, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel