Nyhet

Universal hottar upp monsterstallet – välkommen till Dark Universe

De senaste åren har Universal börjat steka upp sina klassiska figurer – Mumien, Frankensteins monster, Den osynlige mannen, Monstret från Svarta lagunen, med flera – för en planerad svit av (förhoppningsvis) pigga rebooter. Bakom spakarna står Alex Kurtzman (som tillsammans med parhästen Roberto Orci skrivit bland annat JJ Abrams Star Trek-rullar) och Chris Morgan (manus till ett gäng Fast & Furios) och målet är att bygga upp ett nytt universum som förhoppningsvis kan dra in lika mycket stålars som det där andra universat, Marvel Cinematic Universe, rena sedelpressen för Disney.

Nu har filmsviten fått ett officiellt namn – Dark Universe – och en ny trailer är släppt, med pampig nyskriven musik av Danny Elfman:

En välklippt och smarrig trailer som framförallt påminner om hur fina ursprungsfilmerna från 1930- och 1940-talen är, och hur trist och onödigt det vore om det kom ett gäng ovärdiga remakes och solkade ner minnet av Boris Karloffs känsliga gestaltning av Frankensteins monster eller Claude Rains mysiga porträtt av Den osynlige mannen. Och för att vara Danny Elfman är musiken egendomligt profillös – en passabel men generisk BRAHMMM-sörja som kunde varit skriven av vilken Zimmer-epigon som helst.

Men men. Tiden har sin gång, att Universal-monstrena skulle plundras en sväng till är oundvikligt, och vi får se vad det blir av det här. Först ut är sommarens förmodade blockbuster, The Mummy, regisserad av Kurtzman och skriven av bl a David Koepp och Christopher McQuarrie. I huvudrollerna Tom Cruise och Sofia Boutella som vi ser på den här piffiga nya bilden som Universal också släppte:

Screen_Shot_2017_05_22_at_1.43.14_PM.0.pngHär får vi också vila ögonen på Russell Crowe (som spelar Dr Jekyll i The Mummy och säkerligen fler filmer), Johnny Depp (som ska spela Osynlige mannen) och Javier Bardem, som har fått jobbet som Frankensteins monster i Bill Condons kommande Bride of Frankenstein med planerad premiär 14 februari 2019. Rätt val eftersom Condon 1998 skrev och regisserade Gods and Monsters, det sorgsna dramat med Ian McKellen spelandes Frankenstein-regissören James Whale, som på ålderns och karriärens höst blir attraherad av sin stilige trädgårdsmästare (Brendan Fraser).

Bride of Frankenstein kan definitivt bli intressant, och det ska bli spännande att se vem som blir castad som bruden.

Annars vete fan. Jag var klart peppad på The Mummy efter den första riviga trailern, senare klipp har falnat glöden en smula. Men Dark Universe hänger inte på hur The Mummy mottas, Universal har bestämt sig för att gasa på i vilket fall.

Är ni sugna på att se nya monsterfilmer?

The Mummy har biopremiär 9 juni.

Just nu på TVdags

Streamingtips

Sommarfilmen: Snygg spaskräck i A Cure for Wellness

22 juli, 2017
Trailer

Actionkalas med mystisk skägg-twist! Se första trailern för The Walking Dead säsong 8

22 juli, 2017
Tablåtips 22/7

Bäst på tv i kväll: Del Toros underskattade spökskräckis Crimson Peak

22 juli, 2017
Streamingtips

Sommarfilmen: Spännande & upprörande thriller i dokumentären Catfish

21 juli, 2017
Tablåtips 21/7

Bäst på tv i kväll: Seriefinal för Ditte & Louise

21 juli, 2017
Streamingtips

Sommarfilmen: Stramt, snyggt & dystert i sci-fi-dystopin Gattaca

20 juli, 2017
Trailer

Fassbender vs Kung Bore! Här är första trailern för The Snowman

20 juli, 2017
Tablåtips 20/7

Bäst på tv i kväll: SVT repriserar Plötsligt i Vinslöv

20 juli, 2017
10-årsjubileum

Mad Men ville se & höra alla oss som var barn på 1970-talet

19 juli, 2017
Streamingtips

Sommarfilmen: Blunt & Homeland-Quinn myser i Young Victoria

19 juli, 2017
Klipp

Game of Thrones-stjärnan om skitjobbet: Vi använde fruktkaka

19 juli, 2017
Tablåtips 19/7

Bäst på tv i kväll: Dramalabbet låter kvinnor spela kulturmän

19 juli, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel