Diskussion

The Walking Dead-cirkeln om Eugenes resa, snyggtjejerna & alternativa namn

Daniel: Jag tyckte det var ett väldigt fint avsnitt! Eller ja, det var ju allt annat än fint.

Linus: Ett roligt avsnitt.

Björn: Mycket välkommet avsnitt.

Magnus: Jag är nykär, tycker det var ett av säsongens, kanske till och med seriens, bästa avsnitt!

Björn: Under hela avsnittet tänkte jag: »Det här måste Magnus ha gillat.« Kalasavsnitt.

Det var ett smart skrivet avsnitt. Och jag tycker heller inte att det är helt självklart att Eugene gått till den mörka sidan.

Sara: Visst började vi väl med ett rejält tidshopp bakåt? Här ska det inte missas något! Jag gillar det. Vi får följa allas tidslinjer till fullo.

Daniel: En bit bakåt var det ju i alla fall. Ja, stackars Eugene. Jag hade råkat se något på nätet innan jag såg avsnittet om att han skulle gå till den mörka sidan, och jag trodde att det skulle bli svårt för dem att få till det på så kort tid, men jag måste säga att jag tyckte att de lyckades. Och att Dwight nästan gjorde en omvänd resa! Fast nu kanske jag går händelserna i förväg som vanligt.

Sara: Ja, det var ett smart skrivet avsnitt. Och jag tycker heller inte att det är helt självklart att han gått till den mörka sidan.

Daniel: Nej, kanske inte, men jag tänker att det ändå passar in om han är det, för man glömmer ju att han kom in som en rätt avancerad lögnare från första början.

Magnus: Mörka sidan vet jag inte, begrepp som »gott« och »ont« existerar väl knappt längre i The Walking Dead, men väl sidan där han äntligen får den respekt han tycker sig förtjäna. Rätt klassiskt. Mobbaren blir den som mobbar. Jag tror aldrig han kommer att återgå till Rick och co.

Sara: Han anpassar sig ju mest till de rådande förutsättningarna, vilket känns rimligt. Han känns lite vindflöjel. En sån där »The only thing necessary for the triumph of evil is for good men to do nothing«-typ.

Daniel: Jo, absolut.

Linus: Ja, jag tror helt klart att han känner sig mer bekväm i en roll där han kan låtsas vara viktigare och mer betydande än han egentligen är. Negan får honom att känna sig viktig, men i slutändan tror jag han kommer vara lojal till Rick så länge han lever. Han glömmer knappast vad Negan gjorde mot Abraham och Glenn.

"Boop!"
»Boop!«

Sara: Det känns spännande inför fortsättningen. Någon riktigt intressant förrädare-story har vi väl inte fått hittills? Inte på det här sättet. Jag tror de kan mjölka det rätt bra. Men sen kommer han kanske att pull through in the end ändå?

Linus: Nej, det har vi nog inte haft. Spencer försökte förråda Rick till Negan men det blev inte långlivat.

Daniel: Tänkte just på samma sak – många har ju gått från den mörka eller meningslösa sidan (prällen) och sedan blivit goda, men åt andra hållet? Det var ju The Punisher i början då. Han var väl ändå rätt god från början, innan Rick till sist blev tvungen att skjuta honom.

Sara: Ja, det är sant. Men det var en mer personlig vendetta, ett triangeldrama. Det här är mer gruppsykologiskt invecklat.

Daniel: Jo, absolut. Jag skulle verkligen gilla om Eugene inte står upp för det goda till sist. Serien behöver lite verkligt mörker, inte Negans Karl Gerhard-ondska. Att han verkligen toksviker Rick & Co när det verkligen gäller.

Björn: Det hoppas jag med.

Sara: Jag håller faktiskt helt med! Tänkte också så. Skulle vilja ha en längre och djupare resa ner i ondskan. Så enkelt på nåt vis, visa honom lite uppskattning, ge honom betydelse, nya vänner, lite inflytande… Så här bygger man en SS-vakt liksom.

Daniel: Han är snart Negans egen Dr Mengele, ska vi se!

Magnus: Det var det första jag tänkte på under slutscenen med Eugene. Andra världskriget och Nasse från Flugornas herre. Eugenes resa är ju faktiskt en skildring av hur ondska gror och terror fostras. Han känns dessutom genuint äkta, tror aldrig han kommer att förråda Negan.

Sara: Scenen där han svär sin lojalitet till Negan, kan det vara den mest romantiska scenen man sett i The Walking Dead?? »I was Negan before I even met you…« Naaaaw.

Magnus: Väldigt fint, på ett mörkt sätt, blev rätt berörd.

Björn: Tokmörker. Och han hjälpte dessutom till med hur de skulle få »zombieväggen« bra.

Daniel: Det var väl iofs en ren överlevnadsgrej för honom, Negan verkade ju testa honom där.

Sara: Ännu ett fall av solklar veckans zombie: den som tappade underkroppen!

Daniel: Ja, den var saftig.

Ida: Ja, fy vad äcklig den var. Undrar vad inälvorna bestod av? Minns att de gjorde inälvor av gelatin till den där hästen om ni minns den. Och statisterna gick igång så mycket att de käkade upp dem på riktigt!

Daniel: Bokstavligt talat, jösses vad det slaskade.

veckans-zombieIda: Men förstod ni vad Eugenes plan var för att förstärka slask-zombiesarna?

Daniel: De skulle väl i princip gjuta in dem i metall?

Björn: Samma som plåtniklas, förstod jag det som. Hen från kulfabriken.

Sara: Tänkte att det var något slags exoskelett?

Ida: Gjuta in? Hur skulle de röra sig? Alltså ser fram emot den armén, det gör jag! Det blir lite som orcherna som Saruman bygger ihop?

Daniel: Ja, om de ska fungera som mur verkar det ju lite jobbigt att de inte kan röra sig.

Linus: Jag trodde de ville smälta metall och hälla över så att det blir som en mur med zombiekroppar som sticker ut.

Daniel: Å andra sidan har de ju suttit fast på pålar och grejer redan innan, så de verkar ju rätt stationära.

Minus för vettighet, plus för grandiositet. Som alltid i The Walking Dead!

Ida: Negan jobbar väldigt mycket med hinder. Ni minns väl fällan! Det var hur mycket hinder som helst! Hinderbana med jobbet: Negan är er man.

Daniel: Han har grandiosa planer, det får jag ge honom. En vägg av fastgjutna walkers är onekligen ett värdigt monument.

Ida: Men kan de sprattla och hugga samtidigt? Det är ju inte så farligt om det inte är nån slags bitrisk.

Sara: Det kanske är lika mycket en vägg för att skrämma bort andra zombier som för att hålla människor borta. Eller »skrämma«, göra ointresserade i alla fall.

Ida: Är det en form av labyrint? Ser lite så ut.

Daniel: Det känns överlag mer som en plan som är häftig att se iscensatt snarare än att den är praktiskt vettig.

Magnus: Det tyckte jag med, känns mer som att Negan är uttråkad och vill ha lite kul, samt sysselsätta sina undersåtar.

Vad tror ni om… zombiesleminfekterad… tandtråd?! Där har vi ett smart sätt att slå ut Negans armé!

Ida: Ja, minus för vettighet, plus för grandiositet. Som alltid i The Walking Dead!

Sara: En mur som »känns bra« snarare än har någon praktisk funktion? Väldigt Trump-inspirerat.

Linus: Ja, alltså behöver det vara levande zombies som kan bita folk som försöker ta sig över? Kan det inte istället vara massa taggtråd med zombieslem på, så att om man skär sig blir man sjuk?

Ida: Smart med zombiesleminfekterad taggtråd! Vad tror ni om… zombiesleminfekterad… tandtråd?! Där har vi ett smart sätt att slå ut Negans armé! Det kan jag rekommendera. Slugt. Lite så där som KGB höll på med.

Sara: Haha, hövva vad äckligt.

Björn: Åfyfan.

Daniel: Men kan man verkligen bli sjuk av något annat än rena bett i The Walking Dead-världen? Känns som att vi har diskuterat det här förut, att de hur ofta som helst är helt insmetade med zombiegegga i hela ansiktet (och måste ha fått in det i munnen) utan att insjukna.

Björn: Vi vet fortfarande inte.

Linus: Ja, men vad är det som är så speciellt med deras tänder i så fall kan man undra?

Ida: Som om de är ihåliga med gift i?

Sara: Det kanske är salivet som innehåller smittan och inte blodet. Hur mycket salivproduktion de nu har kvar… Det finns väl en del luckor i det där.

Daniel: Ida kan gå loss på dem med tandtråden och undersöka.

skjuts-in-i-ugnenIda: Det ska jag göra! Men jag tycker annars det var vidrigt med våldet i avsnittet. Den där stackars läkaren, även om han var obehaglig. Både när Negan pucklade på med Lucille och sedan när Negan lekte Hans och Greta och gjorde en skjuts in i ugnen. Jag var tvungen att stänga av ljudet och titta bort.

Daniel: Ja, våldet är för mycket over the top sedan Negan kom in.

Magnus: Otäckt ja, men jag tycker ändå de höll sig inom rimlighetens gränser, det var ju inte alls som säsongsinledningen … Och just i det här avsnittet kan jag tycka att det kontrasterade fint mot resterande innehåll. Som våldet mot läkaren och Dwights ansikte i förgrunden, så himla snyggt komponerat.

Sara: Jag tänkte mest att det var dumt att göra sig av med en läkare. Typiskt bra person att ha på ett sånt där ställe.

Björn: Uff, och Dwight ba: det här är okej.

Linus: Det är så han håller folk på plats.

Ida: Och tänk att det var Dwights fru/Negans fru som släppte ut Daryl! Men vilken konstig motivering…»Han påminde om dig så jag släppte ut honom för att rädda dig«, typ? Eller?

Daniel: Ja, det kändes konstlat.

Ida: Ja, så jäkla dumt att göra sig av med en läkare. Hur dum får man bli? Ta nån av fotfolket!

Sara: Gillade annars fördjupningen av Dwight. Han är en spännande rollfigur nu tycker jag. Väldigt oberäknelig.

Märks att vi gillar Dwight nu, han fick ju heta Fattigmans-Gareth i Office i två säsonger!

Magnus: Ännu en sak som jag tycker är fantastiskt med The Walking Dead just nu: hur de kan förvandla en totalt ointressant och osympatisk »elaking« till att bli det helt motsatta. Ser fram emot fler Dwight-avsnitt nu.

Linus: Negan måste ogillat honom sen tidigare.

Ida: Och sedan den här kurragömman med lappar och ledtrådar… Kändes som nödlösningar. Samtidigt som jag gillade det. Märks att vi gillar Dwight nu, han fick ju heta Fattigmans-Gareth i Office i två säsonger!

Sara: Ha, han har förjänat sitt eget namn till slut! Hörde ni att vi fick en comeback från »Easy street«-låten! Trevligt. Daryl hade nog tyckt det varit mindre trevligt om han hörde det, men Eugene har inte samma trauma kopplat till den.

Ida: Nej,  jag ryckte till när jag hörde den!

Daniel: Men var verkligen Negan så dum att han trodde att det var läkaren? Jag tyckte att det kändes som en så billig förklaring, mer som att han var medveten om vad som verkligen var på gång (Eugene verkade ju fatta i alla fall), men spelade med för att Dwight var viktigare för honom. Vilket jag i och för sig inte förstår varför han skulle vara.

Ida: Jag håller med, trodde Negan verkligen det?! Känns som att han har en mer långtgående plan, typ sparar Dwight…

Björn: Det måste han ju nästan ha.

Ida: Eugene har det så fett, fattar att han blir en förrädare. Inga uppsträckande tal, bara käka gurka och spela tv-spel med tre snygga tjejer med olika färg på håret. »Snyggtjejerna« ftw förresten!! Kan de får större roller? Älskar att de hade en plan!

Daniel: Även om den kändes väldigt ihålig.

Sara: Ja, Negan har något bakom örat. Han håller mest på med en massa styrkedemonstrationer och maktspel till höger och vänster, lätt att tappa siktet på vad hans endgame är.

Ida: Vad är hans endgame? »To win… the game« (bonuspoäng till den som fattar DEN referensen).

Björn: Tjejerna var bäst.

Sara: Ha, ja, brudarnas plan var uppenbar. Skönt att Eugene aldrig gick på den, det hade känts lite väl dumt. Roligaste scenen i avsnittet: Eugenes nynnande och simpla Steve Spangler-tricks… Ha!

Ida: Vad för tricks sa du? Egon Spengler?

Daniel: +1 på Ida.

Sara: Steve the science guy?

Daniel: Jahaa.

Ida: jag skulle vilja lära mig att göra den där skumkorven. Vilket partytricks!

Sara: Här, Ida!

Daniel: Ja, det var en jäkla fart i den. Man bör nog hålla sig från att testa den inomhus, dock. Nästa TVdags-AW!

tobbe-trollkarlIda: Förresten, vad roligt det var när Eugene skulle få mat. »Vad jag vill?!«, och tjatade och sedan bara »hummer« och hon suckade: »Eh, nej, idiot«. Hon är elak den där tjejen. Vad har hon varit med i förut? Alla Negan-tjejer ser evil ut, undrar vad det stod i castingannonsen. Hon får ingen fin hårfärg som Snyggtjejerna med planen heller. Men ring i näsan. Som jag har!

Sara: Jag tror jag såg henne i Six häromdagen. Var det hon? Lindsley Register heter hon! Coolt namn.

Daniel: Jo, det är samma! Lindsley Register.

lindsleyIda: »Lindsley«?! Det stör mig att det känns som att hon fått en extra bokstav. »Lindsey?« »Nej, LindSLEY!«, måste hon ju få säga 1000 gånger om dagen. »Alternate Names: Lindsey Register« står det ju!?! Skapade hon ett eget artistnamn?!

Linus: Jag vet inte, hennes kompisar och folk hon träffar ofta kanske lärt sig.

Sara: Alternate names kanske mest betyder att folk skrivit fel så ofta att hon lystrar till både och… Jag har för övrigt köpt pickles idag för jag blev så sugen när Eugene smaskade på några.

Björn: Underbart, Sara…!

Ida: Att ingen dragit det tråkiga skämtet gurkburk än.

Sara: Det är intressant den där tydliga uppdelningen mellan stridskvinnor och haremskvinnor hos Negan tycker jag. Det finns få mellanting, antingen är man superhårding eller så är man till för att behaga.

Daniel: The Walking Dead har ju haft en del problematik genom åren överlag när det gäller kvinnorollerna, även om det blivit klart bättre. Men hos Negan är det nog han själv som bestämmer att det ska vara svart eller vitt. Han lever ut sina pojkdrömmar. Se bara hur han lyste upp när Eugene frågade om han verkligen hade fruar i plural.

Ida: Ja, verkligen intressant: superhårdingarna är hånfulla nazistkvinnor utan smink och GI Joe-kläder, så har vi haremsdamerna. Men som vi nu fick se inte var så tafatta! Jag har inte stört mig på kvinnorollerna i The Walking Dead sedan första säsongen, då de bara tvättade kläder hela tiden. Tycker de har fått vara många och komplexa. Och till och med lite roliga.

Daniel: Var det verkligen redan i säsong två det började ordna upp sig?

Ida: Andrea blev cool, Maggie kom i tvåan?

Sara: Som flickan sa. Höhö.

Daniel: Men var inte Maggie väldigt styrd av Hershel så länge han levde?

Ida: Sara, jag tänkte skriva den men vågade inte… Tycker The Walking Dead haft föredömliga kvinns i vilket fall. I jämförelse. Förutom i ettan.

Sara: Tillbaka till veckans avsnitt! Betyg?

Ida: Jag gillade det här avsnittet! Fyra Sssscccchllllurp där åkte inälvorna ut.

Daniel: Jag säger fyra starka plåtzombier.

Björn: Fyra inlagda gurkor.

Sara: Det var fint, jag är kanske lite svalare inställd men det får bli 3,5 pickles.

Magnus: Fyra stora skopor zombiemos!

Linus: Fyra grillade doktorer.

Nya avsnitt av The Walking Dead släpps på Dplay 24 timmar efter USA. Varje avsnitt är tillgängligt i 7 dagar.

Just nu på TVdags

Nyhet

Canal Digital är en lysande streamingtjänst – här är TVdags bästa film- & serietips

24 juni, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Alicia Silverstone! Även om American Woman har en bit kvar

24 juni, 2018
Klipp

Favoritrepris: Se Jimmy Durmaz mål som förde Sverige till VM

24 juni, 2018
Nyhet

Tiden ute för Timeless – eller kan vi få en långfilm?

22 juni, 2018
Recension

Luke Cage säsong 2: ett underbart kärleksbrev till Marvel, Harlem & Jamaica

22 juni, 2018
Streamingtips

Komedispecial på Netflix: Säg hej & hej då till Hannah Gadsby

20 juni, 2018
Lista

Listan med Luke Cages 10 mest bisarra fiender – två är med i nya säsongen!

19 juni, 2018
Nyhet

Youtube Premium här: Cobra Kai och annonsfritt Youtube för alla (som betalar)

19 juni, 2018
Nyhet

Såklart! Will Ferrell gör Eurovision-komedi för Netflix

19 juni, 2018
Nyhet

Oväntad The Walking Dead-nyhet: Shane gör comeback i säsong 9!

18 juni, 2018
Recension

På HBO: Ny säsong av välproducerade, korkade & underhållande The Affair

18 juni, 2018
Streamingtips

För soligt/regnigt? Här är 10 Netflix-anledningar att stanna inne

17 juni, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel