Kommentar

Skärpning, Silvia! Ställ upp för SVT:s Alandh-dokusåpa eller ge tillbaka våra pengar

Alltså, vad ingår egentligen i den här dealen vi svenska skattebetalare har med kungagänget? Alla avtvingas vi en andel av våra löner som avsätts till ett stående all inclusive-apanage för en hel lyxdokusåpafamilj – Kung & Drottning Kardashiandotte med knoddar & knoddknoddar – och så kan vi inte ens få en finstämd tvåtimmars Silvia-film av Tom Alandh tillbaka?

Hovet vägrade alltså helt enkelt att svara landets tyngsta personporträttsfilmare, som dessutom tog kontakten för public services räkning. I sitt brev till Hovets informationschef förklarar han sin idé om en juldokumentär: »Att göra ett seriöst och respektfullt porträtt av den kvinna som varit drottning av Sverige i 40 år genom att följa henne några veckor i arbete och vardag.«

Alla avtvingas vi en andel av våra löner som avsätts till ett stående all inclusive-apanage för en typ lyxhotellfamilj och så kan vi inte ens få en finstämd tvåtimmars Silvia-film av Tom Alandh tillbaka?

Detta skickades för tre månader sedan. Att vara »informationschef« på Hovet verkar helt enkelt vara reducerat till att chefa över beslutet att inte informera. En informationschef med total tystnadsplikt. Lite som Unni Jerndal, Polisens kommunikationschef, som i fredags lät en kollega meddela DN att hon »inte har tid att prata« med medier.

Vi sörjer förstås en potentiellt högintressant dokumentär om en säkerligen stark och spännande kvinna (vår gissning), men framför allt är vi less på Hovets förväxling av sig själva som någon sorts vanliga privata individer. Kungafamiljen är folkets bitch. Vill Sveriges främste biografifilmare göra ett respektfullt drottningreportage så är det Hovets plikt att sätta upp »Alandh + 1« på insläppslistan.

Numera kan vi inte räkna med utrikespolitiska fördelar tack vare något internationellt kungahuskuttrasju. Allt vi kan räkna med att få ut av hela kungaprylen, utöver möjligen någon vapendeal med en arabdiktatur och ett par skjutna älgar, är några program på SVT.

När vi nu får veta att ett av dessa hade kunnat vara det bästa någonsin, tillika en tvåtimmarsklassiker i Tom Alandhs mäktiga filmografi, blir vi seriöst besvikna.

Gör så här, Hovet: skicka ett svar, beklaga dröjsmålet, tacka ja.

 

Just nu på TVdags

Kommentar

Klart anti-rasister kan skratta åt Järvhedens stenkastarskojerier

29 augusti, 2016
Tablåtips 29/8

Bäst på tv i kväll: Sofias änglar hyllar den mänskliga driften att resa sig & gå vidare

29 augusti, 2016
Trailer

»Kill or be killed« – kolla in trailern för Empire säsong 3

29 augusti, 2016
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Premiären av Halt and Catch Fire är pur briljans

28 augusti, 2016
Podcast

TVdags-podden från Malmö filmdagar

27 augusti, 2016
Recension

Tickled är årets viktigaste och obehagligaste dokumentär

26 augusti, 2016
Gruppdiskussion

Fear the Walking Dead-cirkeln om Tijuana, urin & livslust

25 augusti, 2016

Inför Halt and Catch Fire-premiären i dag – detta har hänt

25 augusti, 2016
Nyhet

Anne på Grönkulla blir tv-serie igen – visas på Netflix nästa år

25 augusti, 2016
Nyhet

Premiärdatum för Nashville – men kommer Connie Britton lämna serien?

24 augusti, 2016
Klipp

Sherlock tar ton – i ny fantastisk mashup

24 augusti, 2016
Recension

Nya Fråga Lund är bra – så länge experterna får spela huvudrollen

24 augusti, 2016

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel