Kommentar

Skärpning, Silvia! Ställ upp för SVT:s Alandh-dokusåpa eller ge tillbaka våra pengar

Alltså, vad ingår egentligen i den här dealen vi svenska skattebetalare har med kungagänget? Alla avtvingas vi en andel av våra löner som avsätts till ett stående all inclusive-apanage för en hel lyxdokusåpafamilj – Kung & Drottning Kardashiandotte med knoddar & knoddknoddar – och så kan vi inte ens få en finstämd tvåtimmars Silvia-film av Tom Alandh tillbaka?

Hovet vägrade alltså helt enkelt att svara landets tyngsta personporträttsfilmare, som dessutom tog kontakten för public services räkning. I sitt brev till Hovets informationschef förklarar han sin idé om en juldokumentär: »Att göra ett seriöst och respektfullt porträtt av den kvinna som varit drottning av Sverige i 40 år genom att följa henne några veckor i arbete och vardag.«

Alla avtvingas vi en andel av våra löner som avsätts till ett stående all inclusive-apanage för en typ lyxhotellfamilj och så kan vi inte ens få en finstämd tvåtimmars Silvia-film av Tom Alandh tillbaka?

Detta skickades för tre månader sedan. Att vara »informationschef« på Hovet verkar helt enkelt vara reducerat till att chefa över beslutet att inte informera. En informationschef med total tystnadsplikt. Lite som Unni Jerndal, Polisens kommunikationschef, som i fredags lät en kollega meddela DN att hon »inte har tid att prata« med medier.

Vi sörjer förstås en potentiellt högintressant dokumentär om en säkerligen stark och spännande kvinna (vår gissning), men framför allt är vi less på Hovets förväxling av sig själva som någon sorts vanliga privata individer. Kungafamiljen är folkets bitch. Vill Sveriges främste biografifilmare göra ett respektfullt drottningreportage så är det Hovets plikt att sätta upp »Alandh + 1« på insläppslistan.

Numera kan vi inte räkna med utrikespolitiska fördelar tack vare något internationellt kungahuskuttrasju. Allt vi kan räkna med att få ut av hela kungaprylen, utöver möjligen någon vapendeal med en arabdiktatur och ett par skjutna älgar, är några program på SVT.

När vi nu får veta att ett av dessa hade kunnat vara det bästa någonsin, tillika en tvåtimmarsklassiker i Tom Alandhs mäktiga filmografi, blir vi seriöst besvikna.

Gör så här, Hovet: skicka ett svar, beklaga dröjsmålet, tacka ja.

 

Just nu på TVdags

Trailer

Här är första Legion-trailern – med »kusin Matthew« som världens mäktigaste mutant

26 juli, 2016
Tablåtips 26/7

Bäst på tv i kväll: Det bor inga bögar i Bollebygd

26 juli, 2016
Klipp

Vi fullständigt älskar Ida Kjellin om Ghostbusters-hatet i Nyhetsmorgon

26 juli, 2016
Trailer

Cumberbatch i Inception-doftande sprillans ny Doctor Strange-trailer

26 juli, 2016
Podcast

Nytt avsnitt av Livskunskapspodden – som granskar heterosexuell kärlek på film

26 juli, 2016
Tips

Se Community-skaparen och komikervänner spela animerat rollspel

25 juli, 2016
Nyhet

Teaser: Första rörliga bilderna från uppföljaren till Trainspotting

25 juli, 2016
Tablåtips 25/7

Bäst på tv i kväll: Nostalgi-start för populära långköraren Dexter

25 juli, 2016
Trailer

Första titten på säsong 7 av The Walking Dead

25 juli, 2016
Recension

Gadgets, godis & nya idoler – Ghostbusters är årets festligaste film

25 juli, 2016
Trailer

Kolla in mäktiga trailern för Sherlock säsong 4

24 juli, 2016
Nyhet

Netflix-serien Bojack Horseman får en säsong 4

24 juli, 2016

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel