Kommentar

Skärpning, Silvia! Ställ upp för SVT:s Alandh-dokusåpa eller ge tillbaka våra pengar

Alltså, vad ingår egentligen i den här dealen vi svenska skattebetalare har med kungagänget? Alla avtvingas vi en andel av våra löner som avsätts till ett stående all inclusive-apanage för en hel lyxdokusåpafamilj – Kung & Drottning Kardashiandotte med knoddar & knoddknoddar – och så kan vi inte ens få en finstämd tvåtimmars Silvia-film av Tom Alandh tillbaka?

Hovet vägrade alltså helt enkelt att svara landets tyngsta personporträttsfilmare, som dessutom tog kontakten för public services räkning. I sitt brev till Hovets informationschef förklarar han sin idé om en juldokumentär: »Att göra ett seriöst och respektfullt porträtt av den kvinna som varit drottning av Sverige i 40 år genom att följa henne några veckor i arbete och vardag.«

Alla avtvingas vi en andel av våra löner som avsätts till ett stående all inclusive-apanage för en typ lyxhotellfamilj och så kan vi inte ens få en finstämd tvåtimmars Silvia-film av Tom Alandh tillbaka?

Detta skickades för tre månader sedan. Att vara »informationschef« på Hovet verkar helt enkelt vara reducerat till att chefa över beslutet att inte informera. En informationschef med total tystnadsplikt. Lite som Unni Jerndal, Polisens kommunikationschef, som i fredags lät en kollega meddela DN att hon »inte har tid att prata« med medier.

Vi sörjer förstås en potentiellt högintressant dokumentär om en säkerligen stark och spännande kvinna (vår gissning), men framför allt är vi less på Hovets förväxling av sig själva som någon sorts vanliga privata individer. Kungafamiljen är folkets bitch. Vill Sveriges främste biografifilmare göra ett respektfullt drottningreportage så är det Hovets plikt att sätta upp »Alandh + 1« på insläppslistan.

Numera kan vi inte räkna med utrikespolitiska fördelar tack vare något internationellt kungahuskuttrasju. Allt vi kan räkna med att få ut av hela kungaprylen, utöver möjligen någon vapendeal med en arabdiktatur och ett par skjutna älgar, är några program på SVT.

När vi nu får veta att ett av dessa hade kunnat vara det bästa någonsin, tillika en tvåtimmarsklassiker i Tom Alandhs mäktiga filmografi, blir vi seriöst besvikna.

Gör så här, Hovet: skicka ett svar, beklaga dröjsmålet, tacka ja.

 

Just nu på TVdags

Oväntat drag

C More plockar in SVT i sin streamingtjänst inför fotbolls-EM

25 maj, 2016
Nyhet

Klart: The Americans får två säsonger till

25 maj, 2016
Trailer

Se första trailern för Emma Watsons Skönheten och Odjuret

25 maj, 2016
Tablå- & streamingtips 25/5

Bäst på tv i kväll: Måns Månssons unika hybrid-drama är ingen »dokumentär«, SVT!

25 maj, 2016
Nyhet

Spännande: Elmore Leonards Get Shorty blir tv-serie

25 maj, 2016
TVdags recappar Penny Dreadful

Medlidande och poesi i en madrasserad cell – veckans Penny Dreadful får högsta betyg

25 maj, 2016
Klipp

I'm dead! – Vic Berger skojar med Kanyes besök hos Ellen

24 maj, 2016
TVdags recappar Game of Thrones

Veckans Game of Thrones: Orättvist och fördjävligt, precis som livet

24 maj, 2016
Tablåtips 24/5

Bäst på tv i kväll: Finaldags på Tele2 Arena – FC Nörd möter DIF:s damer

24 maj, 2016
Nyhet

Ny Halloween-film på gång – med John Carpenter själv bakom spakarna

24 maj, 2016
Tråkigt besked

Ingen simultanvisning av Wayward Pines i år – Sverige får vänta tre månader

24 maj, 2016
Hodor: Hodor

Hodor

23 maj, 2016

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel