Klipp

Se uppföljaren till bedrövliga romkomhaveriet Love Actually

Fyra bröllop och en begravning, Notting Hill, Bridget Jones dagbok – manusförfattaren Richard Curtis står bakom några av de bästa brittiska myskomedierna någonsin. Och en av de absolut sämsta. Love Actually (2003) är ett mischmasch av halvfärdiga idéer och lösa trådar nödtorftigt sammansatta till en film. Ett gäng sidospår som tagna var för sig inte ens skulle duga till varsin medioker kortfilm, men som Curtis tryckt ihop till oerhört krystad och orimligt lång romkom (2 timmar och 16 minuter!).

Det är knivigt att avgöra vilken av historierna som är mest platt och meningslös. Är det den gubbigt »Läsarnas bästa sexnovell«-doftande buskisen om tönten som får ligga som fan tack vare sin brittiska brytning? Eller Andrew Lincolns kväljande scen med de »gulliga« skyltarna? Kanske premiärminister Hugh Grants »charmiga« dansstund och »oväntade« kärleksaffär med »kvinnan av folket«? Eller den obarmhärtigt banala kärleksaffären mellan en osedvanligt stel Colin Firth och hans portugisiska hemhjälp? Vem vet?

Love Actually är ett mischmasch av halvfärdiga idéer och lösa trådar nödtorftigt sammansatta till en film. Ett gäng sidospår som tagna var för sig inte ens skulle duga till varsin medioker kortfilm, men som Curtis tryckt ihop till oerhört krystad och orimligt lång romkom.

Hade det inte varit för att gudabenådade skådisar som Alan Rickman och Emma Thompson fyller sina lövtunna rollfigurer med oförtjänt mycket liv, och att segmentet med Bill Nighy som sarkastisk rockstjärna på dekis faktiskt är ganska älskvärt, hade Love Actually varit fullständigt olidlig. Tyvärr har filmen blivit både en reprisfavorit i juletid och en romkom folk – på riktigt –nämner i samma andetag som När Harry träffade Sally, vilket bara… Jag saknar ord.

Hursomhelst, det har pratat länge om en uppföljare och nu är den »äntligen« ute, i form av en cirka 15 minuter lång kortfilm som släpptes på Comic Reliefs välgörenhetsgala Red Nose Day i mars och som nu finns att beskåda på internet. Här får vi se hur det gick för (nästan) alla från filmen! Är änkemannen Liam Neesons son (nu vuxen) lika beskäftig som sist? Är Walking Dead-Rick fortfarande olyckligt kär i Keira Knightley? Själv orkade jag se fram tills Hugh Grant dansade  sådär »roligt« igen, sen pallade jag inte mer. Men tydligen ska Rowan Atkinson vara bra som den där skojige försäljaren. Här är den:

Just nu på TVdags

Streamingtips

Sommarfilmen: Snygg spaskräck i A Cure for Wellness

22 juli, 2017
Trailer

Actionkalas med mystisk skägg-twist! Se första trailern för The Walking Dead säsong 8

22 juli, 2017
Tablåtips 22/7

Bäst på tv i kväll: Del Toros underskattade spökskräckis Crimson Peak

22 juli, 2017
Streamingtips

Sommarfilmen: Spännande & upprörande thriller i dokumentären Catfish

21 juli, 2017
Tablåtips 21/7

Bäst på tv i kväll: Seriefinal för Ditte & Louise

21 juli, 2017
Streamingtips

Sommarfilmen: Stramt, snyggt & dystert i sci-fi-dystopin Gattaca

20 juli, 2017
Trailer

Fassbender vs Kung Bore! Här är första trailern för The Snowman

20 juli, 2017
Tablåtips 20/7

Bäst på tv i kväll: SVT repriserar Plötsligt i Vinslöv

20 juli, 2017
10-årsjubileum

Mad Men ville se & höra alla oss som var barn på 1970-talet

19 juli, 2017
Streamingtips

Sommarfilmen: Blunt & Homeland-Quinn myser i Young Victoria

19 juli, 2017
Klipp

Game of Thrones-stjärnan om skitjobbet: Vi använde fruktkaka

19 juli, 2017
Tablåtips 19/7

Bäst på tv i kväll: Dramalabbet låter kvinnor spela kulturmän

19 juli, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel