Klipp

Se uppföljaren till bedrövliga romkomhaveriet Love Actually

Fyra bröllop och en begravning, Notting Hill, Bridget Jones dagbok – manusförfattaren Richard Curtis står bakom några av de bästa brittiska myskomedierna någonsin. Och en av de absolut sämsta. Love Actually (2003) är ett mischmasch av halvfärdiga idéer och lösa trådar nödtorftigt sammansatta till en film. Ett gäng sidospår som tagna var för sig inte ens skulle duga till varsin medioker kortfilm, men som Curtis tryckt ihop till oerhört krystad och orimligt lång romkom (2 timmar och 16 minuter!).

Det är knivigt att avgöra vilken av historierna som är mest platt och meningslös. Är det den gubbigt »Läsarnas bästa sexnovell«-doftande buskisen om tönten som får ligga som fan tack vare sin brittiska brytning? Eller Andrew Lincolns kväljande scen med de »gulliga« skyltarna? Kanske premiärminister Hugh Grants »charmiga« dansstund och »oväntade« kärleksaffär med »kvinnan av folket«? Eller den obarmhärtigt banala kärleksaffären mellan en osedvanligt stel Colin Firth och hans portugisiska hemhjälp? Vem vet?

Love Actually är ett mischmasch av halvfärdiga idéer och lösa trådar nödtorftigt sammansatta till en film. Ett gäng sidospår som tagna var för sig inte ens skulle duga till varsin medioker kortfilm, men som Curtis tryckt ihop till oerhört krystad och orimligt lång romkom.

Hade det inte varit för att gudabenådade skådisar som Alan Rickman och Emma Thompson fyller sina lövtunna rollfigurer med oförtjänt mycket liv, och att segmentet med Bill Nighy som sarkastisk rockstjärna på dekis faktiskt är ganska älskvärt, hade Love Actually varit fullständigt olidlig. Tyvärr har filmen blivit både en reprisfavorit i juletid och en romkom folk – på riktigt –nämner i samma andetag som När Harry träffade Sally, vilket bara… Jag saknar ord.

Hursomhelst, det har pratat länge om en uppföljare och nu är den »äntligen« ute, i form av en cirka 15 minuter lång kortfilm som släpptes på Comic Reliefs välgörenhetsgala Red Nose Day i mars och som nu finns att beskåda på internet. Här får vi se hur det gick för (nästan) alla från filmen! Är änkemannen Liam Neesons son (nu vuxen) lika beskäftig som sist? Är Walking Dead-Rick fortfarande olyckligt kär i Keira Knightley? Själv orkade jag se fram tills Hugh Grant dansade  sådär »roligt« igen, sen pallade jag inte mer. Men tydligen ska Rowan Atkinson vara bra som den där skojige försäljaren. Här är den:

Just nu på TVdags

Kommentar

Gevärsromantik & fästingpung i kvällens Bonde söker fru

22 november, 2017
Nyhet

Hurra! SVT:s storsatsning Vår tid är nu klar för en tredje säsong

22 november, 2017
Diskussion

TVdags pratar ut om Louis CK:s sextrakasserier & #MeToo

22 november, 2017
Tablåtips 22/11

Bäst på tv i kväll: Kammarspelet i Bergmans Scener ur ett äktenskap

22 november, 2017
Kommentar

I kvällens Bachelor: när leken spårar ur på allvar

21 november, 2017
Klipp

Scen för scen: här är alla filmreferenser i Stranger Things 2

21 november, 2017
Tablåtips 21/11

Bäst på tv i kväll: Illegala ravefester i Iran

21 november, 2017
Pop Culture Confidential

I veckans podcast: NY Times-journalisten Amanda Hess dekonstruerar det manliga geniet

20 november, 2017
Kommentar

Oui..! Yesss..! Da da da..! Visst betyder detta att Falsk identitet går all-in på Ryssland?

20 november, 2017
Tablåtips 20/11

Bäst på tv i kväll: Jakten på den kvinnliga kondomen

20 november, 2017
Kommentar

Tröttsamt »alla män är skitstövlar«-tema i Better Things säsong 2

20 november, 2017
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Banantricket i Madam Secretary

19 november, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel