Klipp

Se uppföljaren till bedrövliga romkomhaveriet Love Actually

Fyra bröllop och en begravning, Notting Hill, Bridget Jones dagbok – manusförfattaren Richard Curtis står bakom några av de bästa brittiska myskomedierna någonsin. Och en av de absolut sämsta. Love Actually (2003) är ett mischmasch av halvfärdiga idéer och lösa trådar nödtorftigt sammansatta till en film. Ett gäng sidospår som tagna var för sig inte ens skulle duga till varsin medioker kortfilm, men som Curtis tryckt ihop till oerhört krystad och orimligt lång romkom (2 timmar och 16 minuter!).

Det är knivigt att avgöra vilken av historierna som är mest platt och meningslös. Är det den gubbigt »Läsarnas bästa sexnovell«-doftande buskisen om tönten som får ligga som fan tack vare sin brittiska brytning? Eller Andrew Lincolns kväljande scen med de »gulliga« skyltarna? Kanske premiärminister Hugh Grants »charmiga« dansstund och »oväntade« kärleksaffär med »kvinnan av folket«? Eller den obarmhärtigt banala kärleksaffären mellan en osedvanligt stel Colin Firth och hans portugisiska hemhjälp? Vem vet?

Love Actually är ett mischmasch av halvfärdiga idéer och lösa trådar nödtorftigt sammansatta till en film. Ett gäng sidospår som tagna var för sig inte ens skulle duga till varsin medioker kortfilm, men som Curtis tryckt ihop till oerhört krystad och orimligt lång romkom.

Hade det inte varit för att gudabenådade skådisar som Alan Rickman och Emma Thompson fyller sina lövtunna rollfigurer med oförtjänt mycket liv, och att segmentet med Bill Nighy som sarkastisk rockstjärna på dekis faktiskt är ganska älskvärt, hade Love Actually varit fullständigt olidlig. Tyvärr har filmen blivit både en reprisfavorit i juletid och en romkom folk – på riktigt –nämner i samma andetag som När Harry träffade Sally, vilket bara… Jag saknar ord.

Hursomhelst, det har pratat länge om en uppföljare och nu är den »äntligen« ute, i form av en cirka 15 minuter lång kortfilm som släpptes på Comic Reliefs välgörenhetsgala Red Nose Day i mars och som nu finns att beskåda på internet. Här får vi se hur det gick för (nästan) alla från filmen! Är änkemannen Liam Neesons son (nu vuxen) lika beskäftig som sist? Är Walking Dead-Rick fortfarande olyckligt kär i Keira Knightley? Själv orkade jag se fram tills Hugh Grant dansade  sådär »roligt« igen, sen pallade jag inte mer. Men tydligen ska Rowan Atkinson vara bra som den där skojige försäljaren. Här är den:

Just nu på TVdags

Pop Culture Confidential

I veckans podd: Vi pratar med Queer Eye-stjärnan Karamo Brown

23 februari, 2018
Klipp

Äntligen! Se den ultimata trailern för Solo: A Star Wars Story

22 februari, 2018
Recension

Mer Homeland än Bron – premiär för svenskdanska terrordramat Gråzon

22 februari, 2018
Premiär

Nu kommer Skam-klonerna – se första avsnittet av Skam France!

21 februari, 2018
Streamingtips

Nya & kommande filmer på Netflix i februari – vi plockar guldkornen!

20 februari, 2018
Kommentar

I veckans Homeland: Gorbatjov-look-alike & hacker-revansch

19 februari, 2018
Tips

Women in Horror 2018 – kvinnlig skräckfilmfest i helgen

19 februari, 2018
Kommentar

Bron är slut – Tack för allt, Saga Norén länskrim Malmö!

18 februari, 2018
Klipp

Se Robert Aschbergs dagliga protest mot sitt eget Aftonbladet TV-program

18 februari, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Brittiskt djupdrama som allra bäst i Trauma

18 februari, 2018
Intresseklubben Antecknar #48

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Denis Villeneuves Arrival

17 februari, 2018
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2018: Kylie-schlager, en monsterrefräng & årets värdiga vinnare

17 februari, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel