Klipp

Se uppföljaren till bedrövliga romkomhaveriet Love Actually

Fyra bröllop och en begravning, Notting Hill, Bridget Jones dagbok – manusförfattaren Richard Curtis står bakom några av de bästa brittiska myskomedierna någonsin. Och en av de absolut sämsta. Love Actually (2003) är ett mischmasch av halvfärdiga idéer och lösa trådar nödtorftigt sammansatta till en film. Ett gäng sidospår som tagna var för sig inte ens skulle duga till varsin medioker kortfilm, men som Curtis tryckt ihop till oerhört krystad och orimligt lång romkom (2 timmar och 16 minuter!).

Det är knivigt att avgöra vilken av historierna som är mest platt och meningslös. Är det den gubbigt »Läsarnas bästa sexnovell«-doftande buskisen om tönten som får ligga som fan tack vare sin brittiska brytning? Eller Andrew Lincolns kväljande scen med de »gulliga« skyltarna? Kanske premiärminister Hugh Grants »charmiga« dansstund och »oväntade« kärleksaffär med »kvinnan av folket«? Eller den obarmhärtigt banala kärleksaffären mellan en osedvanligt stel Colin Firth och hans portugisiska hemhjälp? Vem vet?

Love Actually är ett mischmasch av halvfärdiga idéer och lösa trådar nödtorftigt sammansatta till en film. Ett gäng sidospår som tagna var för sig inte ens skulle duga till varsin medioker kortfilm, men som Curtis tryckt ihop till oerhört krystad och orimligt lång romkom.

Hade det inte varit för att gudabenådade skådisar som Alan Rickman och Emma Thompson fyller sina lövtunna rollfigurer med oförtjänt mycket liv, och att segmentet med Bill Nighy som sarkastisk rockstjärna på dekis faktiskt är ganska älskvärt, hade Love Actually varit fullständigt olidlig. Tyvärr har filmen blivit både en reprisfavorit i juletid och en romkom folk – på riktigt –nämner i samma andetag som När Harry träffade Sally, vilket bara… Jag saknar ord.

Hursomhelst, det har pratat länge om en uppföljare och nu är den »äntligen« ute, i form av en cirka 15 minuter lång kortfilm som släpptes på Comic Reliefs välgörenhetsgala Red Nose Day i mars och som nu finns att beskåda på internet. Här får vi se hur det gick för (nästan) alla från filmen! Är änkemannen Liam Neesons son (nu vuxen) lika beskäftig som sist? Är Walking Dead-Rick fortfarande olyckligt kär i Keira Knightley? Själv orkade jag se fram tills Hugh Grant dansade  sådär »roligt« igen, sen pallade jag inte mer. Men tydligen ska Rowan Atkinson vara bra som den där skojige försäljaren. Här är den:

Just nu på TVdags

Nyhet

Linda Hamilton tillbaka som Sarah Connor i Terminator 6

20 september, 2017
Trailer

Alicia Vikander är Lara Croft – se första trailern för nya Tomb Raider

20 september, 2017
Tablåtips 19/9

Bäst på tv i kväll: Luuks Fråga Lund är klassisk public service

19 september, 2017
Pop Culture Confidential

Exklusiv Pamela Adlon-intervju i veckans podd – om Better Things & föräldraskap

19 september, 2017
Nyhet

Lukas Moodysson gör bonnig BUP-dramedy för HBO Nordic!

19 september, 2017
Nypremiär från NonStop Timeless

Den fullkomliga konstupplevelsen – Jane Campions Pianot på bioduk igen

18 september, 2017
Kakfest

Han gör det igen: Roy Fares förför oss i Amerika

18 september, 2017
Tablåtips 18/9

Bäst på tv i kväll: Virtuos Vera Vitali i SVT-dramat Hinsehäxan

18 september, 2017
Kommentar

Hammarby Hockeys webb-tv bjuder på extremt stillastående spel

17 september, 2017
Tablåtips 17/9

Bäst på tv i kväll: Folkligt, festligt, flummigt – ny musik-reality med Ebbot

17 september, 2017
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: HBO Nordics satsning på Rellik och Liar

17 september, 2017
Till minne

TVdags om Harry Dean Stanton: så bräcklig, så odödlig

16 september, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel