TVdags betygsätter tolkningarna

Så mycket bättre i kväll: Kärleken är evig när Magnus Carlson tolkar Jill

Jills dag bjuder förutom på knasig bilåkning och mycket skratt, en otrolig Kärleken är-tolkning av Magnus Carlson. Här är våra betyg.

Lisa Ekdahl – Crazy in Love

lisaSara: Det här känns en bra bit ifrån Lisas bekvämlighetszon, vilket är dubbelt. Tajmingen i verserna funkar inte alls för mig, men refrängen är jättefin. Jag föredrar alltid när hon sjunger ut före det där pratiga, mumliga fraserandet i verserna. Helt rätt beslut att avcountrifiera den.
Betyg: 3/5

Björn: Sången är väldigt, väldigt tunn i verserna och särskilt i första. I refrängen lyfter låten lite men det är inte Lisas starkaste stund. Ej heller hennes svagaste. Solklara tre pluppar.
Betyg: 3/5

Linus: Jills signaturhit har lite överraskande Lisa lagt beslag på och thank god för det. Med cowboyhatten på så gör Lisa denna countryschlager till en ljuv och skör kärleksvisa. Lisa ger den djup och personlighet. Det är fullständigt bedårande och Lisas andra fullträff i rad.
Betyg: 5/5

Danny Saucedo – Jag har vaknat (I'm Awake Now)

dannySara: Ännu en svensk popdänga hårt mallad efter ett gäng föregångare. Känns som att han har lånat rätt friskt av en och annan i Maggio/Linnros-facket. Har personligen redan tröttnat på ett par av greppen han använder sig av. Men det är klart effektivt! Har hitpotential.
Betyg: 3/5

Björn: Svinstark refräng i mina öron. När han sjunger »jag«-höjningen i andra »jag har vaknat« i refrängen är det peak Danny. Bästa låten från Dannys sida hittills, men kanske ett nyktrare betyg än tidigare…
Betyg: 4/5

Linus: Danny väljer en av Jills finare låtar och det börjar lovande. Lite mer åt den r'n'b-pop han har gjort på svenska. Men så kommer breaket och det är i mångt och mycket samma spotifierade break som han redan har gjort i två tidigare tolkningar. Så snark. Förvisso är den svenska texten hyfsad och refrängen är stark, detta är ju ännu en hit, men det känns bara så väntat och tillrättalagt. Nä, jag hade hoppats på mer av Danny under den här säsongen.
Betyg: 3/5

Tommy Nilsson – Ljudet av tårar (The Sound of Leaving)

tommySara: Den här låten sitter som en smäck i Tommys styrhytt. Men han verkar lite trött i rösten den här kvällen, pressar den lite väl hårt? Stör mig en aning på att han måste leta texten med blicken hela tiden, men annars är det en typisk Tommy-tolkning. Gillar hans inlevelse.
Betyg: 3/5

Björn: Det är någonting med Tommy röst när han tar i. Men till skillnad från Sara föredrar jag när rösten distar som det gör här (jag gillar till och med när rösten saturerar lite »för mycket«). Absolut Svenne Banan, men vilken jävla pipa! När jag har pratat med vänner om Så mycket bättre har jag insett hur ensam jag är i min Tommy-kärlek, men för mig finns den där (och faller delvis in under Saras Så mycket bättre-måttstock).
Betyg: 3/5

Linus: Även om jag har varit lite svag för Tommys fläskrock så är det skönt att ha honom tillbaka i balladland. Han gör en intensivt sjungen och förvånansvärt snygg ballad med pompösa stråkar och en klassiskt fin text där sårar rimmar med tårar. En av Tommys finaste stunder.
Betyg: 3/5

Little Jinder – Tusen mil (I'm Never Far)

jinderSara: De smyger in »trots att vi har sprungit tusen mil«-slingan från När vi gräver guld i USA! Kul, men lite distraherande. Annars en fint sammanhållen produktion. Gillar hur hon varje vecka Jinderifierar låtarna utan att ge avkall det minsta på den egna stilen. Det här är en av hennes mer lyckade versioner.
Betyg: 3/5

Björn: Det tillbakalutade electro-kompet med Nintendo-synten sätter upp en perfekt kuliss. Rösten är precis lagom tunn, och där Lisa Ekdahls röst helt försvann helt täcker Little Jinders röst låten med skir spindelväv. Topplåt!
Betyg: 4/5

Linus: Det är ingen tvekan om att jag har älskat Little Jinders, jämte Freddie Wadlings, tolkningar mest. Dels gillar jag ju hennes artistskap i stort, men jag tycker hon lyckas bäst med att göra sina tolkningar personliga. Hon hittar beröringspunkten med originalet och gör drömsk synthpop av det. Så även här där framför allt refrängen svävar i väg. En fin version som känns.
Betyg: 4/5

Magnus Carlson – Eternal Love (Kärleken är)

magnusSara: Allt är förlåtet! Magnus hamnade ju i onåd hos mig förra veckan, men nu är det glömt. Jag älskar den här låten, både i original och i den här brösttoniga varianten. Perfekt mix av schlagersvulstighet och Weeping Willows-vemod. Äntligen! En tolkning som mycket väl kan slå sig in på min topp-tio-of-all-time.
Betyg: 5/5

Björn: Det känns lite taskigt nu i efterhand men det är den här fem-pluppsnivån jag hade förväntat mig av Magnus varje vecka. Ohållbara förväntningar, alltså. Men precis som för Sara är det här en av mina favorittolkningar i Så mycket bättre någonsin. Vilken jävla honungsröst han har, Magnus!
Betyg: 5/5

Linus: Jag tycker ju att Kärleken är är en underskattad Mello-vinnare som trots sin 1990-talsinramning står sig ganska fint än i dag. Och oj, vad den passar Magnus! Äntligen släpper han tråkighetssargen på riktigt och gör en genomtjusig retrouppdatering av en melodi som känns som gjord för honom. Härligt att han jag tyckt varit klart svagast i år avslutar med en riktig fullträff!
Betyg: 5/5

Just nu på TVdags

Podcast

I veckans Pop Culture Confidential: Sterling K. Brown

22 augusti, 2017
Trailer

»Skål, hörni!« Skilsmässohumor i Solsidan-filmen – se trailern!

22 augusti, 2017
Klipp

»Turn the light off!« Här är nya suveräna teasern för Curb Your Enthusiasm

22 augusti, 2017
Tablåtips 22/8

Bäst på tv i kväll: Vegetariskt & mördarsnigeljakt när Trädgårdstider är tillbaka

22 augusti, 2017
Säsongspremiär

Halt and Catch Fire tillbaka – höstens första stora måste-se

21 augusti, 2017
Tablåtips 21/8

Bäst på tv i kväll: Äntligen säsongspremiär för Breaking News

21 augusti, 2017
Recension

En Idol-premiär utan särskilt mycket talang

21 augusti, 2017
Kommentar

Den enkla konsten att få tyst på en SVT-hatare

21 augusti, 2017
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Skådespelarfest i nya Top of the Lake-säsongen

20 augusti, 2017
Nyhet

Perfekt spionstart på hösten – ny Falsk identitet-säsong i september!

19 augusti, 2017
Kommentar

Ge Pernilla Augusts arga, galna, skjutglada antroposof en egen serie!

19 augusti, 2017
Klipp

Kolla noga, SVT, hur riktiga journalistproffs sätter dit Trump-bullshittern

18 augusti, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel