Kommentar

Romantiken spirar bland koblajjorna i veckans Bonde söker fru

Det blev lillördag och med andra ord dags att bliga in i bondgårdarna och se hur det går för de kärlekskranka bönderna.

Hela säsongen spelas in under tio dagar. Eftersom det inspelade materialet sedan klipps och sänds i tretton avsnitt så förstår man att det inte är så lätt att hitta intressant material som ska räcka till ett helt avsnitt. Därför är det också fyllt av upprepningar och en handling som går långsamt, långsamt. Efter varje reklampaus tas det som hände före reklamen om en gång till (eftersom reklampauserna är långa så är det inte att ta för otroligt att man hunnit glömma vad man tittar på när programmet äntligen fortsätter).

På »snyggbonden« Joacims gård har de mest bara trevligt ihop hela tiden, vilket onekligen känns ointressant. I alla fall om det nu skulle förhålla sig så att tittaren är ute efter lite stel och obekväm stämning.

En rutinerad såpatittare börjar såklart titta ungefär 20 minuter efter utsatt tid och snabbspolar sig sedan igenom reklamen. Det medför att tjatighetsfaktorn ökar något men vi får höra Erica – som bor hos Marcus – säga att eftersläntraren (Linda med rattmuffen) inte är något hot för att »hon var ju en gammal morsa« mer än en gång, och det kan ju vara bra ifall det skulle hunnit blekna ur minnet.

D50C7D32-A2BE-40D8-8656-94FA44E2845E

I det här avsnittet får vi också följa med på en riktig glädjelös »räkfrossa« med Marcus och hans entourage, fast de äter lax på frossan. Helene berättar att hon och Marcus har samma typ av humor och de skojar till de med de andra tjejerna. »Jag och Marcus sa att laxen var från sjön här men det var ju inte riktigt insjölax…« Deras skämt gick dock de andra vid bordet rakt över huvudet.

»Snyggbonden« Joacim fick 1 500 (!) beundrarbrev. Varför är han med i det här programmet? Han verkar inte ha några dejtingbekymmer eller blyghetsbekymmer. På hans gård har de mest bara trevligt ihop hela tiden, vilket onekligen känns ointressant. I alla fall om det nu skulle råka förhålla sig så att tittaren är ute efter lite stel och obekväm stämning. Han röstade ut Emma eftersom hon »bor så långt bort«. Det skulle han kanske förstått när han läste hennes brev.

E75CF96B-44D8-4A95-82E4-0B171D55E668

Liselott, som grät i slutet på förra avsnittet repetitionsgrät i början på det här också. Men sen fnittrade hon och det fortsatte hon med under hela resten av avsnittet.

Timide Johan har ju haft lite otur. I förra avsnittet fick Therese nog och drog, efter speedejten tackade Linda med rattmuffen för sig (och drog sen till Marcus) och där tackade även Moa nej till att hänga med till gården när hon blev tillfrågad om hon ville följa med. Linda Lindorff frågar om hans manliga ego (!) fått sig en törn med anledning av det här? Innan han svarar får vi se klippen där de tre tjejerna nobbar honom, endast sorgsen fiolmusik fattas. Så Johan fick inte rösta hem någon själv, tjejerna har fixat det åt honom. Men det gick lite bättre för honom i ladugården. I en till synes smygfilmad sekvens frågar Sofia Johan: »Är allt det här bajs de står i?« (Kossorna alltså.) Johan svarar ja, och en stund senare pussas de, eller Johan »stjäl en puss« som han själv beskriver det. Romantiken spirar bland koblajjorna.

Men om jag skulle gissa vilken blivande fru bönderna väljer lyder mina högst okvalificerade gissningar som följer:

  • Marcus väljer Erica.
  • Dennis väljer fnissiga Liselott.
  • Johan väljer Sofia.
  • Joacim… ja, vem han till sist väljer är fullständigt ogissningsbart, men jag måste ju dra upp ett namn ur fodersäcken. Det får bli… Jenny!

Kommer jag att få alla rätt i det vinstlösa Bondelotteriet?

Bonde söker fru visas på TV4 onsdagar kl 20 och finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

I'll be baaak! Terminator 2 i 3D får svensk nypremiär på bio

24 november, 2017
Trailer

Frost-fans, kolla! Här är trailern för Olofs frostiga äventyr

24 november, 2017
Tablåtips 24/11

Bäst på tv i kväll: Hatisk debatt i Grotescos sju mästerverk

24 november, 2017
Kommentar

»Pranks«, nykläckta killar & vuxenmys i veckans Ensam mamma söker

23 november, 2017
Kommentar

När avslöjar ni årets julvärd, SVT?

23 november, 2017
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om mardrömslärare, zombieslafs & Designated Survivor

23 november, 2017
Tablåtips 23/11

Bäst på tv i kväll: Jacques Audiards mästerverk Rust & Bone

23 november, 2017
Kommentar

Gevärsromantik & fästingpung i kvällens Bonde söker fru

22 november, 2017
Nyhet

Hurra! SVT:s storsatsning Vår tid är nu klar för en tredje säsong

22 november, 2017
Diskussion

TVdags pratar ut om Louis CK:s sextrakasserier & #MeToo

22 november, 2017
Tablåtips 22/11

Bäst på tv i kväll: Kammarspelet i Bergmans Scener ur ett äktenskap

22 november, 2017
Kommentar

I kvällens Bachelor: när leken spårar ur på allvar

21 november, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel