Kommentar

»Pranks«, nykläckta killar & vuxenmys i veckans Ensam mamma söker

Det är väl ändå så att programidén till Ensam mamma söker går ut på att det ska byggas upp lite spänningar och att tittarna ska undra vem av alla kavaljerer som de ensamma mammorna egentligen är intresserade av. Att det inte är riktigt tydligt som det är nu, att det är Kim, Tim och Fredrik som gäller och att alla mammorna har sovit över hos dem (inte alla mammorna i en enda hög hos var och en av killarna utan hos varsin kille så klart). Johanna sa att hon fått »vuxenmys« (!) och att det var skönt (!!). De andra försöker var lite hemliga om vad som pågått även om det är rätt uppenbart.

Ändå ska mammorna dejta alla som är kvar och sen välja ut vilka tre som ska få komma hem till dem och träffa deras barn. Varför då tänker man (ja, jag iallafall) genast. Det skulle ju räcka om Tim, Kim och Fredrik hängde på, om någon. Skulle det vara så att till exempel Tim inte alls lirar med Jennys son Viggo så kommer hon väl knappast tänka, »nähä, men då kanske jag ska bli ihop med någon av de andra istället«. Jag gissar att det inte blir någon alls i sådana fall. Men det är väl inte meningen att man ska tänka allt för rationellt, antar jag.

Robin i Kristinehamn tar med Beatrice till sitt föräldrahem, oklart varför. Han bjuder henne på mat och vin och stoppar ner henne och sig själv i ett spabad med blinkande lampor som byter färg. »Ååh, va mysigt«, säger Beatrice i takt med blinket. Så klart hon gör.

Det här avsnittet är ett slutförande av de dejter hemma hos de killar som ännu inte är hembesökt och som ska resultera i att mammorna väljer ut vilka tre som ska få följa med dem hem och träffa deras barn.

7B1FA80D-8F53-4CE9-AFEB-BE4143505036

Eftersom Beatrice redan i förra avsnittet sov över hos Kim (Peter Dinklage-look-aliken) så ska hon raska av dem hon inte vill sova över hos. Den första hon hälsar på hos är Dennis i Hällefors som bor hemma hos sina föräldrar (han är 20 år gammal). Beatrice går runt bland alla korsstygnsbroderier och utropar »vad spännande att se hur du bor« och »vad roligt att se hur du bor« (ja, hon repeterar sig så där). Sedan paddlar de kanot och hon får ny energi att utropa »åh, va roligt«, »gud, va kul« »åh, va fint«, »vad mysigt«. Efter det här säger Beatrice att hon känner sig sprallig, glad och full av energi. Det förvånar mig inte.

Näste kille att besöka för henne är Robin i Kristinehamn som tar med henne till sitt föräldrahem, oklart varför. Han bjuder henne på mat och vin och stoppar ner henne och sig själv i ett spabad med blinkande lampor som byter färg. »Ååh, va mysigt«, säger Beatrice i takt med blinket. Så klart hon gör.

Båda föräldrahemskillarna och Kim ska få följa med Beatrice hem till Lidköping och träffa Leonel som är 3 år. Pontus, som hon åkte Segway med i förra veckan, får stanna hemma hos sig, ett beslut de var rörande överens om.

1E529350-7429-4EA3-B9A6-C862BFBC4A0D

Jenny började med att träffa Tim i Kristinehamn som hade preppat dejten med att ha en Lamborghini och en Ferrari parkerade utför huset på gatan. »Det här är så jag«, sa Jenny innan de hoppade in i Ferrarin och drog iväg till en restaurang. Där pratade de om faktumet att de bor 38 mil från varandra och att det kanske skulle kunna vara ett problem, eller Jenny sa att hon absolut inte kan flytta, Tim hummade lite otydligt. Sen sov hon över och vi tittare fick se dem morgonen efter. Jenny sittandes i soffan låtsandes att hon sovit just där. De kunde knappt skiljas åt när tiden var inne att åka de 38 milen hem.

Hon hade också en dejt med Emil i Vaxholm där de först ägnade sig åt att skoja med den kille som just nu bor i Emils lägenhet, det vill säga Emil (och kamerateamet) gömmer sig bakom hörnet och Jenny ringer på och frågar efter Emil. Sen envisas de med att kalla det de just gjort för ett »prank« och de skrattar glatt åt att de är så knasiga och »prankar«. Jag ger skämtet en överkorsad TVdags-plupp i betyg.

Förutom Tim så kommer Anders (som alltid hamnar i kompisfacket) och Dennis (som dansar och sänder energier genom händerna) att få följa med Jenny hem till Ängelholm och träffa hennes son Viggo, 15 år.

3A5E52A8-A073-4328-BA76-A2EBB017F033

Johanna fick åka till Boxholm och träffa Christoffer. Hon berättar för oss att hon tycker att Christoffer känns väldigt ung, »nykläckt«. Efter att hon sett hur han bott har de en stel sittning på restaurang där konversationen i huvudsak handlar om vädret. Men den som väntar på något gott får till sist träffa Fredrik i Karlskoga och inte bara Fredrik utan även hans son Charlie. Johanna och Fredrik sticker ut på sälsafari, går på restaurang och sover sedan tillsammans och ägnar sig åt det där »vuxenmyset« som Johanna beskriver som skönt.

I nästa veckas avsnitt får vi veta vilka fler än den givne Fredrik som kommer att få följa med Johanna hem till henne i Karlstad och träffa ettårige Gabriel. Jag gissar att Christoffer får stanna hemma och kolla väderprognosen för sig själv.

Ensam mamma söker sänds på TV3 på torsdagar kl 21 & finns på Viafree.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: UnREAL-finaldags! Rachel vs Quinn blir rena Darth vs Kejsaren

22 juli, 2018
Streamingtips

Netflix-sommar: Drömcasting & stenhård dialog i vilda västern-rafflet The Professionals

22 juli, 2018
Streamingtips

Netflix-sommar: Hjärtskärande & roligt i nya versionen av One Day at a Time

21 juli, 2018
Streamingtips

Netflix-sommar: Tig Notaro är glad att vara här

20 juli, 2018
Klipp

Se hur det senaste TrumpRussia-åtalet tycks visa hur Putin bestämde utrikesminister åt Trump

19 juli, 2018
Streamingtips

Netflix-sommar: Politisk & personlig turbulens i storbudgetserien Mr. Sunshine

19 juli, 2018
Premiärer

Sommarfest för älskare av brittiskt tv-drama! Nya toppserier i både SVT & TV4 i kväll

18 juli, 2018
Streamingtips

Netflix-sommar: Charlton Heston är ensam på jorden i The Omega Man

18 juli, 2018
Trailer

»What if I don't have time?« Här är trailern till Queen-filmen

17 juli, 2018
Streamingtips

Netflix-sommar: Seriemördare lös i kostymdeckaren The Alienist

17 juli, 2018
Nyhet

Stranger Things-nytt! Då är det premiär för säsong 3

16 juli, 2018
Streamingtips

Netflix-sommar: Mysig & familjär mattävling i The Big Family Cooking Showdown

16 juli, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel