Julspecial

Nu är julen komplett – TVdags gräver fram Pokémons bortglömda julskiva

Att Pokémon haft ett stort år har nog ingen missat, så detta är det perfekta tillfället att uppmärksamma det bisarra och fantastiska julalbumet som tv-seriens engelska röstskådisar spelade in för femton år sen! Skivan Pokémon Christmas Bash innehåller tio låtar, varav de flesta är nyskrivna och några är julklassiker ändrade för att lägga till Pokémon-referenser i texterna. Det är både fascinerande och ytterst besynnerligt att detta album existerar – hur kom någon på den ypperliga idén att kombinera Pokémon och julmusik?

Hur kom någon på den ypperliga idén att kombinera Pokémon och julmusik?

Den första låten har samma titel som skivan och är en julrapp som inleds av den robotrösten från Ashs pokédex, följt utav verser som rappas av var och en av seriens huvudkaraktärer. Briljant! Fast vad är grejen med att Mistys enda önskan är att dansa med Ash? Tyvärr gjordes det inte någon officiell video till någon av låtarna eftersom skivan kom från det amerikanska kontorets geni och inte det japanska där animationen kommer ifrån, men ett fan har som tur satt ihop en otroligt välgjord video!

De andra låtarna på skivan, som finns på Spotify, gör en inte heller besviken. I I'm Giving Santa a Pikachu for Christmas snackar professor Oak om sin nya idé att ge jultomten en present som Ash håller med om kommer bli tomtens bästa vän och i Nobody Don't Like Christmas konstaterar Meowth att högtider som memorial day och judiska jom kippur är värdelös skit som ingen gillar.

I Keep My Home In My Heart är en funkig låt som med lite modifikation kunde varit en R&B-hit på nittiotalet om den inte sjungits av Brock och Misty. Älskar hur Brock i början av låten säger att han inte gråter, det är bara kallt. Jag skyller också alltid mina tårar på kylan, Brock, det är lugnt! Det mest absurda spåret är Under the Mistletoe där det vidare insinueras att Ash och Misty har romantiska känslor för varandra. Var kommer detta ifrån? Låter som någon dålig fanfic och känns väldigt olämpligt. Inte överraskande att denna låt har inspirerat en hel drös fans att göra sina egna musikvideor med klipp scener med Ash och Misty från serien. Är inte Ash typ fortfarande tio år gammal som han var i första avsnittet?

Mel Tormés klassiska The Christmas Song sjungs på skivan av Team Rocket, eller, jag skulle snarare säga att de »sensuellt läser« sången. Väldigt märkligt val. Must Be Santa är en jävligt jobbig låt som ingen borde lyssna på. Medan de försökt göra de andra låtarna roliga och/eller svängiga, låter det här som något menat för småbarn som är för små för att se på Pokémon eller ens förstå vad jul eller musik är för något. Varför kommer just den här låten upp mycket oftare än de andra när jag har min julmusik i iTunes på blandat? Ni kanske tycker jag får skylla mig själv, men första gången man hör Must Be Santa är den faktiskt lite småkul för att den är så dålig. Andra, tredje, fjärde, femte och sjätte gången är det inte lika kul.

På spåret The Night Before Christmas läser karaktärerna en förbättrad version av den kända dikten (som Misty säger att hon laddat ner från internet) med superba rim som »Away to the window I flew like a flash, tore open the shutter and saw Rapidash«. 100 procent förbättring! Sista låten (före karaokespåren) är ett medley bestående av snuttar från åtta (!) klassiska julvisor med nya texter. Bland de bästa textraderna någonsin i julmusik är texten »Nidoking was falling down, on his trainer Steven«. Vem är Steven? Helt perfekt. Att den här skivan existerar är underligt men väldigt kul.

Som grädde på moset kommer här några Pokémon-avsnitt med jultema:

Pokémon, avsnitt 63 – Holiday Hi-Jynx

Några till? Javisst, här kommer de:
Pikachu's Winter VacationStantler's Little Helpers & Pikachu's Winter Vacation 2001.

God Jul-teon från t-Eevee-dags!

Just nu på TVdags

Skidor

Nu startar VM-uppladdningen på riktigt – med världscuptävlingar i Ulricehamn

21 januari, 2017
Teasertrailer

Se Netflix & House of Cards ställningstagande mot Donald Trump

20 januari, 2017
Tablåtips 20/1

Bäst på tv i kväll: Anders Nilssons sevärda film »När mörkret faller«

20 januari, 2017
Recension

Biopremiär i dag: Småstad undviker alla fallgropar

20 januari, 2017
Podcast

I veckans Pop Culture Confidential: Damien Chazelle & Mandy Moore om La La Land

20 januari, 2017

Heroes & Presidents … Where Does Donald Trump Fit In The Marvel Universe?

20 januari, 2017
Streamingnytt

The Lobster, Skörheten & Suburra – här är veckans bästa filmer på streaming

20 januari, 2017
Trailer

Sista chansen för Wolverine? Se nya svavelosande trailern för Logan

19 januari, 2017
Tablåtips 19/1

Bäst på tv i kväll: Svensk premiär för succéserien This Is Us

19 januari, 2017
Serietidningar

Hjältar och presidenter – var passar Donald Trump in i Marvels universum?

19 januari, 2017
Nyhet

Äntligen! Snart finns det svenska filmarvet att strömma

19 januari, 2017
Nytt

Nu är det klart: Will & Grace återuppstår på NBC

18 januari, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel