Julspecial

Nu är julen komplett – TVdags gräver fram Pokémons bortglömda julskiva

Att Pokémon haft ett stort år har nog ingen missat, så detta är det perfekta tillfället att uppmärksamma det bisarra och fantastiska julalbumet som tv-seriens engelska röstskådisar spelade in för femton år sen! Skivan Pokémon Christmas Bash innehåller tio låtar, varav de flesta är nyskrivna och några är julklassiker ändrade för att lägga till Pokémon-referenser i texterna. Det är både fascinerande och ytterst besynnerligt att detta album existerar – hur kom någon på den ypperliga idén att kombinera Pokémon och julmusik?

Hur kom någon på den ypperliga idén att kombinera Pokémon och julmusik?

Den första låten har samma titel som skivan och är en julrapp som inleds av den robotrösten från Ashs pokédex, följt utav verser som rappas av var och en av seriens huvudkaraktärer. Briljant! Fast vad är grejen med att Mistys enda önskan är att dansa med Ash? Tyvärr gjordes det inte någon officiell video till någon av låtarna eftersom skivan kom från det amerikanska kontorets geni och inte det japanska där animationen kommer ifrån, men ett fan har som tur satt ihop en otroligt välgjord video!

De andra låtarna på skivan, som finns på Spotify, gör en inte heller besviken. I I'm Giving Santa a Pikachu for Christmas snackar professor Oak om sin nya idé att ge jultomten en present som Ash håller med om kommer bli tomtens bästa vän och i Nobody Don't Like Christmas konstaterar Meowth att högtider som memorial day och judiska jom kippur är värdelös skit som ingen gillar.

I Keep My Home In My Heart är en funkig låt som med lite modifikation kunde varit en R&B-hit på nittiotalet om den inte sjungits av Brock och Misty. Älskar hur Brock i början av låten säger att han inte gråter, det är bara kallt. Jag skyller också alltid mina tårar på kylan, Brock, det är lugnt! Det mest absurda spåret är Under the Mistletoe där det vidare insinueras att Ash och Misty har romantiska känslor för varandra. Var kommer detta ifrån? Låter som någon dålig fanfic och känns väldigt olämpligt. Inte överraskande att denna låt har inspirerat en hel drös fans att göra sina egna musikvideor med klipp scener med Ash och Misty från serien. Är inte Ash typ fortfarande tio år gammal som han var i första avsnittet?

Mel Tormés klassiska The Christmas Song sjungs på skivan av Team Rocket, eller, jag skulle snarare säga att de »sensuellt läser« sången. Väldigt märkligt val. Must Be Santa är en jävligt jobbig låt som ingen borde lyssna på. Medan de försökt göra de andra låtarna roliga och/eller svängiga, låter det här som något menat för småbarn som är för små för att se på Pokémon eller ens förstå vad jul eller musik är för något. Varför kommer just den här låten upp mycket oftare än de andra när jag har min julmusik i iTunes på blandat? Ni kanske tycker jag får skylla mig själv, men första gången man hör Must Be Santa är den faktiskt lite småkul för att den är så dålig. Andra, tredje, fjärde, femte och sjätte gången är det inte lika kul.

På spåret The Night Before Christmas läser karaktärerna en förbättrad version av den kända dikten (som Misty säger att hon laddat ner från internet) med superba rim som »Away to the window I flew like a flash, tore open the shutter and saw Rapidash«. 100 procent förbättring! Sista låten (före karaokespåren) är ett medley bestående av snuttar från åtta (!) klassiska julvisor med nya texter. Bland de bästa textraderna någonsin i julmusik är texten »Nidoking was falling down, on his trainer Steven«. Vem är Steven? Helt perfekt. Att den här skivan existerar är underligt men väldigt kul.

Som grädde på moset kommer här några Pokémon-avsnitt med jultema:

Pokémon, avsnitt 63 – Holiday Hi-Jynx

Några till? Javisst, här kommer de:
Pikachu's Winter VacationStantler's Little Helpers & Pikachu's Winter Vacation 2001.

God Jul-teon från t-Eevee-dags!

Just nu på TVdags

Klipp

Total magi för John Hughes-lovers! Ringwald vs Cryer i senaste Drop the Mic!

24 april, 2018
Nyhet

Kolla in trailern för HBO:s thrillerserie Sharp Objects

24 april, 2018
Trailer

We are Venom! Nya trailern visar monstret i full blom

24 april, 2018
Kommentar

Veckans Homeland: Carrie på taket, insatsstyrkor & iskalle Saul

23 april, 2018
Streamingtips

Se Vartans manipulative sektledare i The Arrangement på HBO Nordic

23 april, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: människa mot natur i brutala överlevnadsserien The Terror

22 april, 2018
Recension

Äntligen SVT-premiär för förtäckta Trump-dramat The Handmaid's Tale

22 april, 2018
Klipp

Pengwings? Penglings? Se Benedict Cumberbatch kämpa med sitt uttal

21 april, 2018
Pop Culture Confidential

Veckans podd: The Handmaid’s Tale-kläderna & Svenske kocken i Mupparna

20 april, 2018
Recension

Michelle Meadows utklassar Per Andersson i SVT:s Östermalms-satir Katsching

20 april, 2018
Nyhet

Nej, Netflix! En av årets starkaste serier nedlagd efter bara en säsong

19 april, 2018
Trailer

Plocka kulor! Deadpool leker Ted Åström i sista Deadpool 2-trailern

19 april, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel