Kommentar

I veckans Bachelor: klockor, kompistryck & »choi choi«

Den här veckan får vi de efterlängtade svaren på frågorna om hur många klockor som ungkarlen Niclas egentligen har uppradade på sitt hotellrum och om Alexandra efter sitt utbrott i förra veckan verkligen åkte hem.

På gruppdejten ska det tillredas fisk – chevice, eller ›choi choi‹ som Michelle kallar det. Matilda berättar att hon aldrig har »pillat på en hel fisk« för det är inte hennes grej – sen fjällar hon fisk så fjällen sprätter.

Niclas två kompisar Viktor och Daniel har lite oförhappandes tagit en nätt flygtur på tolv timmar ner till Dominikanska republiken. Niclas »wing men« som han själv kallar dem. För det är nämligen oerhört viktigt för Niclas att hans kompisar också får träffa de potentiella flickvännerna och inte bara för Niclas, hans kompisar känner likadant. De har ju ett sådan sammansvetsat gäng så det gäller att kommande flickvän smälter in i deras brotherhood.

72938B54-4F88-48E3-9603-4A07A12E4176

Kanske kan det vara så att Viktor och Daniel får se sidor av tjejerna under den korta stund de får till sitt förfogande, saker som Niclas inte fått se hör vi honom berätta för oss. »Ska vi sätta fart?«, säger Daniel när han och Viktor just träffat tjejerna. Och som jag önskar att det kunde bli lite fart under galoscherna, hela programmet går i snigelfart med upprepning efter och upprepning och långa kameraåkningar över landskapen.

Fick kompisarna ut något av sitt frotterande? Jodå. Den ena av dem tycker att Jennyfer verkar vara på plats av helt rätt orsaker, det vill säga: hon är inte ute efter en egen tv-karriär utan är förälskad i Niclas, gissar jag att han menar. Den andre blir mest förtjust i Alexandra, hon gillar ju fotboll och så. Japp, Alexandra är kvar, hon åkte aldrig hem. Ingen är förvånad, inte ens min katt här hemma. Vi blir heller inte förvånade om det faktiskt skulle ha stor betydelse för Niclas om hans kompisar inte skulle valt den tjej han själv blivit kär i. Hur som helst så tror Viktor och Daniel att drömtjejen finns i den här hopen. Puh.

ED62906B-35A8-4E0C-A9FF-60119AEB95BD

I veckans två avsnitt ägnas det annars tid åt ensamdejting och gruppdejting. På gruppdejten ska det tillredas fisk – chevice, eller ›choi choi‹ som Michelle kallar det. Matilda berättar att hon aldrig har »pillat på en hel fisk«, för det är inte hennes grej – sen fjällar hon fisk så fjällen sprätter. Det måste ha gått hem hos bacheloren för efteråt får Matilda ensamdejta Niclas över en middag. Under middagen berättar hon att hon är väldigt redo att gå vidare i livet och stadga sig och att hon tycker att deras liv skulle gå bra ihop, att »de har en bra start på pusslet«. »Det känns lovande faktiskt«, säger Niclas leende genom den vita tandraden.

5F407AA4-CAA7-4630-B757-BB44541F3EB6

Det var när Niclas och Johanna skulle på ensamdejt som vi fick inblick i Nicklas hotellrum. Prydligt uppradat på en bänk låg där nio armbandsur (!), några näsdukar, ett antal slipsar, flera solglasögon och tre (?) kepsar. När de möts ler Niclas (som alltid) och tittar på Johanna med Hannibal Lecter-blick. Jag kan överdriva en smula här, men jag vill hävda att det inte är långt ifrån sanningen (se bild). En ringande varningsklocka skulle ligga bra bland de nio andra klockorna på bänken.

A61B0E61-221F-4555-9156-3B4517A53510

Så är det till sist påsättning av massiva lösögonfransar för hela bunten eftersom det är dags för veckans rosceremoni. Det är även dags för Niclas att göra entré med sin karakteristiska vaggande gångstil. »Det ser ut som att han plockar upp nåt ur skorna med händerna«, som en närstående till mig uttryckte det. Niclas säger också att »varenda minut är viktig« om minglet som ska komma. Har vi hört den förut? Praktiskt ändå för produktionsteamet att kunna återanvända allt som sägs i avsnitt efter avsnitt.

Alexandra får Niclas leta efter under minglet eftersom hon gjort en liten skattkarta som leder till en soffa där hon sitter. Det här gör hon för att visa Niclas vad hon känner. Ni som hänger med vet att Niclas är intresserad av pirater. Niclas blev otroligt glad över Alexandras påhitt med kartan. »Så jävla bra«, säger han. Jag får en känsla av att jag tittar in i ett parallellt universum.

Efter de sedvanliga »nu börjar det verkligen bli svårt att skicka hem någon«, så åker till sist Michelle ut. Hon gör sorti med orden »jag kan gärna ta Viktors nummer«, och en frågande min när hon förväntas säga hej då till Niclas, »va, varför det?« säger hon.

CC838CE6-1E78-4B39-A049-4F4EA5472BB5

I nästa avsnitt kommer vi att få njuta av Niclas pappa som kommer inklampande i senilsandaler, givetvis med strumpa i.

Bachelor – När leken blev allvar sänds på måndagar och tisdagar i Sjuan kl 21 & finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Pop Culture Confidential

I veckans podd: Vi pratar med Queer Eye-stjärnan Karamo Brown

23 februari, 2018
Klipp

Äntligen! Se den ultimata trailern för Solo: A Star Wars Story

22 februari, 2018
Recension

Mer Homeland än Bron – premiär för svenskdanska terrordramat Gråzon

22 februari, 2018
Premiär

Nu kommer Skam-klonerna – se första avsnittet av Skam France!

21 februari, 2018
Streamingtips

Nya & kommande filmer på Netflix i februari – vi plockar guldkornen!

20 februari, 2018
Kommentar

I veckans Homeland: Gorbatjov-look-alike & hacker-revansch

19 februari, 2018
Tips

Women in Horror 2018 – kvinnlig skräckfilmfest i helgen

19 februari, 2018
Kommentar

Bron är slut – Tack för allt, Saga Norén länskrim Malmö!

18 februari, 2018
Klipp

Se Robert Aschbergs dagliga protest mot sitt eget Aftonbladet TV-program

18 februari, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Brittiskt djupdrama som allra bäst i Trauma

18 februari, 2018
Intresseklubben Antecknar #48

Nytt avsnitt av TVdags filmpodd: Denis Villeneuves Arrival

17 februari, 2018
TVdags betygsätter & tippar kvällens startfält

Melodifestivalen 2018: Kylie-schlager, en monsterrefräng & årets värdiga vinnare

17 februari, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel