Kommentar

Fysisk saknad & psykiskt klick i kvällens Ensam mamma söker

Så blev det dags för våra ensamstående mammor att dra utomlands med killarna som de är tända på och de som mer är som femte hjulet under vagnen. Jag hade sett framför mig att det bara skulle vara ett avsnitt som utspelade sig utomlands men det visade sig att det här avsnittet ägnas åt dejter med de killar som våra mammor helst vill ha. I nästa avsnitt ska vi tydligen få följa med när de dejtar de andra. Jag hoppas att alla inblandade vet mer än vad vi ska tro att de vet, annars känns det riktigt taskigt.

»Gu va fin han är. Det finns inte ord att beskriva hur fint det är. Han är en kille som man vill bli kär i.« Just det vill men inte är.

Det känns till exempel taskigt mot den ene Robin, alltså han som hängt med Beatrice till Rhodos och som sjöng så fint i kyrkan. För när Beatrice är på dejt med Kim (Thyrion) och har det mysigt så passar Robin på att lägga ett eftertänksamt brev fullt med »genomtänkta tankar skrivet på hemmaplan« och en bukett rosor på Beatrice hotellrum så att hon kan hitta det när hon kommer tillbaka. Han berättar för oss att han tycker att han spelar ut sina kort väldigt bra men också att han inte får något tillbaka. Tacka fan för det!

Förresten, innan Beatrice drar på den där dejten får vi se Kim duscha, i slow motion. Jag gissar att det är meningen att vi ska tycka att han är ofantligt sexig.

kim o bea

På själva dejten tindrar Beatrice med ögonen mot Kim som tycker att de »klickar otroligt bra psykiskt« och hon verkar instämma. När hon senare hittar blommorna och brevet från Robin så blir hon däremot lite skakis och utbrister »Gu va fin han är. Det finns inte ord att beskriva hur fint det är. Han är en kille som man vill bli kär i.« Just det vill men inte är.

johanna o fredrik

I Österrike sticker Johanna och Fredrik på spa-dag och samma kväll på middag. Johanna tycker att Fredrik kunde varit lite mer fysisk med henne, Fredrik förklarar att han inte vill såra Robin (Skarsgårdskopian) eftersom han också är med dem. Alltså inte med dem på dejten utan med till Österrike. Nu kanske det är något jag missat men jag har inte för mig att vi sett att Robin har någon sorts superkrafter som får honom att se genom hus och väggar. Jag undrar också lite stillsamt varför Fredrik ska vara den som tar de fysiska initiativen, har inte Johanna en egen kropp att manövrera? Det är så mycket jag inte förstår här i världen.

jenny o tim

Jenny är på Malta tillsammans med Tim och energier-Dennis. Även här drar Jenny och iväg med favoritkillen Tim på egen hand. De åker trampbåt, badar, hånglar lite och konstaterar att det nästan känns lite för bra. Det problem som de har att brottas med är att de bor 45 mil ifrån varandra och har barn på varsitt håll. Jenny är inte flyttbar men det är Tim säger han, om han inte hade barnen. »När man är kär så löser sig allt«, säger han. Vi får väl hoppas för deras skull. Vad vi ska hoppas på för Dennis skull vet jag inte. I nästa avsnitt ska Jenny dejta honom och det är väl då den där sexualiteten ska tas fram som han lovade redan i förra avsnittet. Det kan ju bli hur obekvämt som helst!

Ensam mamma söker sänds på TV3 på torsdagar kl 21 & finns på Viafree.

Just nu på TVdags

Podcast

Pop Culture Confidential-special: allt om nomineringarna med Oscar-experten Sasha Stone

23 januari, 2018
Recension

Soderberghs nya serie Mosaic förbryllar – på fel sätt

23 januari, 2018
Kommentar

Hynek Pallas om Guldbaggen-thrillern alla missar

23 januari, 2018
Tablåtips 23/1

Bäst på tv i kväll: Alicia Vikanders Oscarssuccé i The Danish Girl

23 januari, 2018
Lästips

Litteraturens betydelse i Arkiv X – bokhyllan hos CSM dissekerad

23 januari, 2018
Recension

Mardrömmen är tillbaka – Channel Zero är tv-världens bästa skräckserie

22 januari, 2018
Recension

Nytt på HBO: Britannia – Game of Thrones möter Vikings möter Asterix

22 januari, 2018
Tablåtips 22/1

Bäst på tv i kväll: Chockrapport om de oförutsägbara klimatförändringarna

22 januari, 2018
Nyhet

Three Billboards dominerade SAG Awards – här är alla vinnarna

22 januari, 2018
Tablåtips 21/1

Bäst på tv i kväll: Kommer Bron-Henrik att lösa sitt cold case?

21 januari, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Sarah Lancashire har blivit den kvinnliga medelålderns portalgestalt

21 januari, 2018
Nyhet

Yes! Ian Malcolm blir POP-figur – men vad hände med Ellie Sattler?

20 januari, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel