Kommentar

Fyra par & två singlar i kvällens säsongsfinal för Bonde söker fru

Det har blivit dags att se efter hur riklig skörden egentligen blev efter höstens säsong av Bonde söker fru. Vilka bönder är det som trots alla vedermödor fortfarande är singlar? Det är lika bra att stilla nyfikenheten och se efter.

sofie

Johan och Sofie var jättekära senast vi såg dem. Nu har det gått en tid och ingenting har förändrats, de är tydligen lika kära fortfarande. Sofie har inte flyttat in på gården ännu men hennes bohag har tydligen gjort det får vi veta. Hon ska komma efter säger hon så vi får väl lita på det. Linda Lindorff ställer sin obligatoriska fråga »Förlovning, giftermål och barn, hur går tankarna kring det?«. »Först ska jag väl flytta in«, säger Sofia klokt.

joacim

Snyggbonden och Caroline är fortfarande tillsammans. De har inte släppt varandra en sekund efter att de kom hem från gruppresan i Nice. Caroline har till och med flyttat hem till Joacim. »Ska ni förlova er, gifta er och skaffa barn?«, frågar Linda givetvis här också. Det går att lita på Linda, förutsägbar som en klocka.  »Fortsätter det så så skulle det inte förvåna mig«, säger Joacim, han är nämligen »störtkär i Carro«. Det verkar som att Carro är störtkär i honom tillbaka.  Såklart hon är.

leonora

Leonora fick vi aldrig följa eftersom hon blev ihop med brevskrivaren Louise redan innan programmet började. Kärleken är slut nu, underbart är kort. Leonora berättar att hon har blivit lämnad av den som hon trodde var hennes stora kärlek och mest ledsen är hon över att hennes barn Molly blir sårad i den här historien. Nu ska hon ta Molly i handen och åka till Thailand. För den som kärlekstörstande vill prova att dejta Leonora så verkar det som att det inte skulle vara en omöjlighet i framtiden. Så vässa pennorna!

yvonne

Fredrik ratade alla utom en av de som kom och uppvaktade honom på speed-dejtingdagen på slottet i början av säsongen. Hon som blev kvar heter Yvonne och det blixtrade till lite mellan dem. Det gör det inte längre får vi veta. Yvonne har känslor för Fredrik och hon berättar att hon till och med blev omkullslagen när hon träffade honom. Tyvärr är inte hennes heta känslor besvarade, Fredrik känner att det är något som saknas. Yvonne är väldigt ledsen över det här och gråter lite. »På något sätt är det mannen i mitt liv. Jag är glad att jag fick träffa honom«. Är det verkligen mannen i ens liv om det inte är besvarat undrar jag lite filosofiskt. Jaja, synd är det ju om henne hur om helst.

dennis

Det funkade inte alls mellan Dennis och Annie. Efter gruppresan till Nice har de inte pratat en enda gång med varandra. De har på sin höjd skrivit några gånger. Vi får besöka Annie hemma hos henne och hon berättar att hon tycker att Dennis verkade mycket mer omtänksam på gården än han var på resan. Det gjorde att hon svalnade ganska omgående.

Så Dennis är alltså singel nu? Näää såklart är Liselott hemma hos honom när Linda kommer på besök. Liselott och Dennis är kära i varandra och det känns så rätt får vi veta. Det var väl det jag visste när jag tippade att han skulle välja Liselott i början av säsongen!

marcus

Till sist får vi träffa Marcus. Revanschbonden som varit med i två omgångar nu. Han berättar att det har varit lite upp och ner, lite fram och tillbaka. Linda säger att nämen »när vi träffades sist var det ju kuckilur och pirr och fåglar«. Ja hon säger så. Jag gissar att det betyder att – då låg ni runt i ladorna och var kära och kvittrade med varandra. Det är inte slut mellan Marcus och Erika däremot får vi veta, de träffas med jämna mellanrum, varannan helg ungefär och Marcus längtar efter henne när hon inte är där. Erika berättar att Marcus har något som tilltalar henne, att han inte är som hennes tidigare män och att han är speciell på ett bra sätt och faktiskt bra för henne. Det låter lite som att Erika försöker övertyga sig själv. Men det kanske bara är jag som är olyckskorpen i soffan?

Linda avslutar det här allra sista avsnittet med att berätta att man nu är välkommen att söka till nästa Bonde söker fru. Hur många singelbönder går det egentligen att vaska fram i vårt land? Den som lever 2018 får se.

Bonde söker fru visas på TV4 onsdagar kl 20 och finns på TV4 Play och C More.

 

 

 

 

Just nu på TVdags

Recension

Äntligen SVT-premiär för förtäckta Trump-dramat The Handmaid's Tale

22 april, 2018
Klipp

Pengwings? Penglings? Se Benedict Cumberbatch kämpa med sitt uttal

21 april, 2018
Pop Culture Confidential

Veckans podd: The Handmaid’s Tale-kläderna & Svenske kocken i Mupparna

20 april, 2018
Recension

Michelle Meadows utklassar Per Andersson i SVT:s Östermalms-satir Katsching

20 april, 2018
Nyhet

Nej, Netflix! En av årets starkaste serier nedlagd efter bara en säsong

19 april, 2018
Trailer

Plocka kulor! Deadpool leker Ted Åström i sista Deadpool 2-trailern

19 april, 2018
Nyhet

Claire Danes bekräftar: Nästa säsong av Homeland blir den sista

19 april, 2018
Nyhet

Äntligen! Netflix meddelar premiärdatum för Glow säsong 2

19 april, 2018
Kommentar

BBC & England hedrar minnet av Stephen Lawrence – när erkänner Sverige institutionell rasism?

18 april, 2018
Klipp

Här charmar Zlatan Jimmy Kimmel

18 april, 2018
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om Ricks brandtal, Dwights öde & Fear-rädslan

17 april, 2018
Reality

En udda följetong är över – Jessie J vann kinesisk talangjakt

17 april, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel