TVdags betygsätter tolkningarna

Fullt ös med cirkusdirektör Wendin i kvällens Så mycket bättre

Dags för tredje avsnittet, som är Sabina Ddumbas dag. Här är våra betyg på kvällens låtar:

Icona Pop – Not Too Young

Icona-PopSara: Här finns det en stark melodi i botten, som Icona poppar till ungefär som förväntat. Stabilt! Det är svårt att ogilla, men känns inte som en alltför tvär utflykt från originalet.
Betyg: 3/5

Per: Partylåt med gott humör och oljefat som krydda, annars som sagt väldigt lik originalet. Inte alls dåligt men det vore härligt om Icona Pop vågade röra sig utanför sin komfortzon nästa vecka.
Betyg: 3/5

Björn: Nä, vet ni, nu börjar jag tröttna på »Tropical summer, balmy day«- och paraplydrinkskänslan med Icona Pop. Det är dags att dra upp något mer molligt ur hatten. Men om man gillar party så är det party party.
Betyg: 3/5

Tomas Andersson Wij – Märkt av dig (Scarred For Life)

TAWSara: Inte lika intressant och egensinnigt som det han gjort de två första veckorna, den här är rakare och möjligen lite tunn, men pluspoäng för genuin känsla och fin svensk översättning.
Betyg: 3/5

Per: Wij, som är den i särklass bästa textförfattaren i gänget, levererar igen – åtminstone textmässigt. »För alltid märkt av dig« och »Jag har dig kvar på huden« är fina rader. Det är mysigt och besjälat men tyvärr inte samma känslo-orkan för mig som för Ddumba (i och för sig fullt rimligt).
Betyg: 3/5

Björn: Den här låten har jag haft i bakhuvudet i över ett halvår utan att komma på vilken låt det var och så helt plötsligt skingras alla moln. Eller, inte om man lyssnar på texten. Men som vanligt talar inte riktigt Tomas till mig. Han verkar fortfarade astrevlig men hans musik är inte min grej. Och Scarred For Life som är en sådan superlåt i original, blir bara tjôtig. (Men inte för Sabina.)
Betyg: 2/5

Anders Wendin – Sabina säger (Kingdom Come)

wendinSara: Cirkusdirektör Wendin! Han är som en störig lillebror, en alldeles för högljudd retsticka som ska va rätt i ansiktet på en hela tiden. Det här skulle jag kunna hata så himla mycket om jag vaknat på fel sida, men i dag är jag välvilligt inställd. Hans röst passar utmärkt till den här typen av vansinnesurladdning, denna karnevalstämning, fullt ös medvetslös! Vill dansa rätt in i manegen.
Betyg: 4/5

Per: Moneybrother uppbackad av sin mångårige vapendragare Viktor Brobacke gör en hyllningslåt till… sig själv. Jag har nog vaknat på fel sida idag för den här självunnande låten kändes fullständigt olidlig.
Betyg: 1/5

Björn: För ett gäng år sedan var det en hyllningskonsert för Joe Strummer i Clash på Debaser i Stockholm. Upp på scenen klev Anders Wendin och sjöng skiten ur någon The Clash-låt, jag minns inte vilken. I kväll fick jag samma känsla. Det är det här han ska hålla på med. Härligt med Viktor Brobacke-kärlek. Bäst i kväll!
Betyg: 4/5

Uno Svenningsson – Allt är enkelt nu (Effortless)

uno3Sara: Nja, lite segt. Jag må vara snål nu, men jag har höga krav på Uno. Det här var lite för monotont och simpelt. Inte ens en skön saxofon kan blidka mig.
Betyg: 2/5

Per: Uno tar Ddumbas bästa låt och gör den till sin. Texten relaterar han till en mysig händelse 1993 då allt kändes rätt i Unos liv (och då Sabina Ddumba för övrigt var minus ett år gammal) vilket gör att Effortless blir »Allt känns så lätt« rimmat med »Allt känns så rätt«. Brukspoplyrik på precis rätt sida om det banala, och Unos uppenbara glädje höjer låten flera snäpp. Urmysigt!
Betyg: 4/5

Björn: »Lite segt« var väldigt snällt sagt av Sara. Vad händer, Uno? Inte mycket. Ledin-känsla som bäst.
Betyg: 2/5

Kikki Danielsson – Did It for the Fame

kikki3Sara: Yes! Ett tydligt uppsving från det hon presterat hittills. Här är Kikki i sitt esse: en personlig koppling till texten och skönt gung i arret. En modern touch också, känns lite Peter Bjorn & John goes country? Nosar på en fyra!
Betyg: 3/5

Per: Ddumbas mäktiga, muskulösa soul-dundrare blir trivsam brukscountry med pigg vissling. Trevligt men tamt.
Betyg: 3/5

Björn: Om det inte var så att jag var allergisk mot country kanske det här skulle vara bra. De pratar om att de borde åka till Nashville. Gör det, och stanna där… Eller vänta. Visslingen är ju bra, trots Kent och Wind of Change. En plupp extra för det.
Betyg: 3/5

Eric Saade – Vill (Want)

saade3Sara: Rent musikaliskt har Saade småsmugit sig igenom de första tre programmen. Han håller en jämnhög nivå utan nån riktig topp, men hans poppiga approach bara växer och växer på mig. Detta är skönt klubbigt och jag gillar verkligen att han sjunger på svenska.
Betyg: 4/5

Per: Ja, otippat att han kör på svenska och otippat blir det riktigt bra. Klubbig kåtlåt med maffig bas och en text precis lagom snuskig för att platsa i nattradion. Kvällens överraskning!
Betyg: 4/5

Björn: Bra tryck. Första lyssningen ville jag stänga av, men nu har jag hört den några gånger och … den sitter. Tyvärr.
Betyg: 4/5

Mer Så mycket bättre-läsning: De 15 bästa tolkningarna genom åren.

Så mycket bättre visas på TV4 och finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Nyhet

I'll be baaak! Terminator 2 i 3D får svensk nypremiär på bio

24 november, 2017
Trailer

Frost-fans, kolla! Här är trailern för Olofs frostiga äventyr

24 november, 2017
Tablåtips 24/11

Bäst på tv i kväll: Hatisk debatt i Grotescos sju mästerverk

24 november, 2017
Kommentar

»Pranks«, nykläckta killar & vuxenmys i veckans Ensam mamma söker

23 november, 2017
Kommentar

När avslöjar ni årets julvärd, SVT?

23 november, 2017
Gruppdiskussion

The Walking Dead-cirkeln om mardrömslärare, zombieslafs & Designated Survivor

23 november, 2017
Tablåtips 23/11

Bäst på tv i kväll: Jacques Audiards mästerverk Rust & Bone

23 november, 2017
Kommentar

Gevärsromantik & fästingpung i kvällens Bonde söker fru

22 november, 2017
Nyhet

Hurra! SVT:s storsatsning Vår tid är nu klar för en tredje säsong

22 november, 2017
Diskussion

TVdags pratar ut om Louis CK:s sextrakasserier & #MeToo

22 november, 2017
Tablåtips 22/11

Bäst på tv i kväll: Kammarspelet i Bergmans Scener ur ett äktenskap

22 november, 2017
Kommentar

I kvällens Bachelor: när leken spårar ur på allvar

21 november, 2017

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel