Streamingtips

Bergman Revisited – sex Ingo-inspirerade kortfilmer på SVT Play

Som bekant är det Bergman-året i år, Ingo skulle fyllt 100 jordsnurr, och nu börjar firandet dra igång på allvar. En av SVT:s giver är Bergman Revisited, ett samarbete med Svenska Filminstitutet om sex kortfilmer inspirerade av Bergmans värld. Filmerna visades på Göteborg Film Festival härommånaden och släpps idag 2 mars på SVT Play, och kommer också rulla som tablå-teve på SVT till hösten.

Bakom kameran står folk som Jane Magnusson, Liv Strömqvist, Daniel Alfredson, Pernilla August, Linus Tunström, Patrik Eklund och Lisa Aschan. Kortfilmerna:

17189118

Infektionen

Krister och Kristinas äktenskap är i fara. De irritationsmoment som präglat deras relation går inte längre att dölja. De söker hjälp hos en terapeut, men kanske är det för sent för att bota den infektion som hotar att slita deras förhållande itu. Med Magnus Krepper och Ruth Vega Fernandez, regi och manus Patrik Eklund (Flimmer, Istället för abrakadabra).

bergmans-reliquarium_og

Bergmans Reliquarium

En visuell associationslek in i Ingmar Bergmans heligaste rum. En pop-video som försöker länka samman Bergmans verk genom att låna, spegelvända, beskära, replikera, göra en karikatyr. En hommage till en av vår tids verkligt stora bildmakare. Med Veronica Maggio, Lena Olin, Pernilla August, Helena af Sandeberg, Gunnel Lindblom, Hedda Stiernstedt. Regi Tomas Alfredson, idé och koncept Jesper Waldersten.

Knolen

Fettknölen

Om Bergmans makt, kvinnor, priser och en liten knöl som vägrar ge sig. I rollerna Thorsten Flinck, Frank Dorsin, Frida Hallgren, Mirja Turestedt, Andres Lokko. Regi Jane Magnusson, manus av Magnusson och Liv Strömquist.

scener-ur-natten_og

Scener ur natten

Konstnärsparet Marianne och Henrik Friborg har haft ett långt och lyckligt äktenskap när Henrik för ett par år sedan hastigt bröt upp. Nu har Henrik akut insjuknat i sin kroniska hjärtsjukdom. Intill hans sjuksäng inser Marianne – mot döttrarnas vilja – att Henriks älskarinna Paula också måste få ta farväl. Under Henriks sista natt möts Marianne och Paula för första gången. I rollerna Pernilla August, Vera Vitali, Alba August. Regi Pernilla August, manus Cilla Naumann.

17189754

Ariel

En flicka föds med vingar. När Filip och Anna upptäcker att deras nyfödda dotter inte är som andra reagerar de på diametralt olika sätt. Anna ser det som ett mirakel, Filip som ett stigma. Måste man klippa bandet till det magiska för att kunna överleva att bli vuxen? I rollerna Jonas Karlsson, Bahar Pars och Tone Ramberg. Regi och manus Linus Tunström.

gudstystnad-jpg

Guds tystnad

Anna och Ester är bästa väninnor men har glidit ifrån varandra. För att lappa ihop relationen bestämmer de sig för att åka på samma resa de gjorde för 30 år sedan. Det Anna inte vet är att Ester bär på en hemlighet som hon aldrig vågat berätta. I rollerna Nina Gunke, Anki Lidén och Danilo Bejarano. Regi Lisa Aschan, manus Isabel Cruz Liljegren.

Alla sex filmerna finns att se på SVT Play fram till 16 mars.

Just nu på TVdags

Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: UnREAL utvinner mästerlig meta-tv ur konflikter & kaos

18 mars, 2018
Kommentar

Skräckintervju med proto-despoten Jimmie Åkesson i dag

17 mars, 2018
Recension

Ge upp Daily Show-försöken nu, SVT – ni fattar ju inte

16 mars, 2018
Trailer

Mums! Se den nya trailern för episka Marvel-våfflan Avengers: Infinity War

16 mars, 2018
Pop Culture Confidential

I veckans podd: William Jackson Harper från The Good Place

16 mars, 2018
Nyhet

Lust for Life! Klart att Danny Boyle regisserar Bond 25

15 mars, 2018
Nyhet

Annihilation-regissörens nya gig: tech world-thriller med kvinnlig protagonist

15 mars, 2018
1942–2018

7 gånger Stephen Hawking var en populärkulturell ikon

14 mars, 2018
Diskussion

The Walking Dead-cirkeln om träskzombier, infektionsrisk & o-offad prälle

13 mars, 2018
Nyhet

Äntligen! Kolla in första trailern för Fantastic Beasts-uppföljaren

13 mars, 2018
Trailer

Nätet dras åt! Här är trailern för sista säsongen av The Americans

13 mars, 2018
Recension

Annihilation! Premiär för Ex Machina-regissörens Natalie Portman-sci-fi

12 mars, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel