TVdags betygsätter tolkningarna

Andersson Wij lyfter Saades banala popdänga i kvällens Så mycket bättre

I fjärde avsnittet: Eric Saade!

Uno Svenningsson – Slå (Sting)

uno-ep4Sara: Jag har svårt för de här issue-relaterade textomarbetningarna när det inte känns som att de faller sig naturligt. Det blir för sökt? Refrängen blir nästan en metakommentar över den önskade hitpotentialen. »Det kommer slå så hårt! (hoppas hoppas)« Det är inget fel på den här rent musikaliskt, det är nog en stark trea egentligen, men jag drar av en poäng eftersom jag är en cynisk jävel.
Betyg: 2/5

Per: »Det blev en sån där Uno Svenningsson-låt som man måste sjunga med i« säger Saade efteråt och det är bara att hålla med. Ännu en trevlig Uno-tolkning, kanske lite för trevlig eftersom mobbningstemat knappast går fram hundraprocentigt.
Betyg: 3/5

Linus: Det här programmet är ofta som bäst när två artister från två helt olika musikaliska hemvister möts i en tolkning. I teorin känns detta så. Uno gör en av mina favoritlåtar med Saade, en effektiv Mello-poplåt med nonsensbudskap ges en text om mobbning signerad Staffan Hellstrand. Men det är inte särskilt lyckat. Det allvarliga budskapet går helt i otakt med det släpiga men glatta arrangemanget. Känns helt ogenuint och onödigt grunt.
Betyg: 1/5

Kikki Danielsson – Darkest Hour

kikki-ep4Sara: Ny stabil vecka av Kikki efter en svag start på den här säsongen. Det här är skön schlagercountry med svängig refräng. Stark melodi, skön brygga och jag tycker det märks att hon känner för texten.
Betyg: 3/5

Per: Jag tvivlar inte på att Kikki Danielsson känner starkt för den här låten, men resultatet är en lite halvhjärtad countryrockare.
Betyg: 2/5

Linus: En av Saades nyare låtar görs till rak och snygg countryrock av Kicki. Hon ger texten tyngd, som om den var menad att vara en countrylåt all along.
Betyg: 3/5

Icona Pop – Hearts in the Air

icona-ep4Sara: Under de första veckorna av svajighet var det Icona pop som stod för utropstecknen, men de har fastnat lite i samma hjulspår. Även detta är dansant, klubbigt, kompetent behandlat, men de överraskar mig inte längre.
Betyg: 3/5

Per: Äntligen gör Icona Pop något påhittigt och inte bara en lätt Icona Pop-omstöpning. Svåremotståndligt dansbeat, och bäst hittills av deras tolkningar.
Betyg: 3/5

Linus: Originalet låter redan som en småskalig Icona Pop-låt, men de twistar till den med ett snyggt housepiano och ett utflippat drop som kommer att funka på de flesta dansgolv. De gör det de är bra på, återigen. Ingen överraskning, men pålitligt hittigt.
Betyg: 3/5

Sabina Ddumba – Manboy

ddumba-ep4Sara: Intressant låtval. Gillar att hon ger sig själv utmaningar (det är ju väldigt kul att hon kallar låten en »plåga« precis innan) och det är en skön transformation med nittiotalig discodoft, men det är hennes svagaste tolkning hittills tycker jag. Precis som Saade hör jag en hint av Whitney i detta, och just det är enbart positivt, men det blir lite för tamt.
Betyg: 3/5

Per: Manboy går från en effektiv men oerhört enerverande dagishit till en fullvuxen och luftigt melankolisk soulpop-pärla i Ddumbas händer. Grymt bra!
Betyg: 4/5

Linus: Manboy, begreppet, legenden, görs äntligen till något med substans i Sabinas händer. Hon gör den till soft synthpop med Whitney Houston-vibbar. Det är så snyggt och begåvat gjort och framfört med sådan pondus att jag förstår Erics tagna min. Manboy har äntligen vuxit upp och blivit en ny hit.
Betyg: 5/5

Tomas Andersson Wij – Den dag jag vinner allt (Popular)

tomas-ep4Sara: Bäst hittills. Inte bara i kväll utan bäst hittills den här säsongen.
Betyg: 5/5

Per: TAW gör det igen! Strålande text och ett (som vanligt) innerligt framförande lyfter Saades banala popdänga till ett bitterljuvt mästerverk, men lågintensivt dansbeat och en snygg tonartssänkning i andra versen som grädde på tårtan.
Betyg: 4/5

Linus: Tomas gör Saades största hit och ger den, som han gjorde med Carolas Evighet, en innerlighet och ett djup som höjer den bortom originalet. Med en vacker text, om längtan att bli sedd, blir det riktigt starkt och den bara stegrar och stegrar. Ingen annan hade kunnat göra den lika bra.
Betyg: 4/5

Anders Wendin – Wide Awake

anders-ep4Sara: Vad jag tänker under låten: vilket härligt band de har ändå! Proffsmusikerna är otroliga. I övrigt var det här inte riktigt min påse. Det är för mycket samma växel rakt igenom. Hade varit härligt att avnjuta på plats förmodligen, men inget jag känner det minsta behov av att höra igen.
Betyg: 2/5

Per: Wendin har Neil Young som målbild, tyvärr är det Young i hans mest hojtigt och jämntjockt gubbrockiga stunder som frammanas. Trallvänligt men påfrestande.
Betyg: 3/5

Linus: Hittills har Anders varit årets svaga länk. Har inte gillat hans versioner särskilt mycket. Det blir inte bättre nu. Att han går all in på gubbrocken är sant, för det känns bara grötigt och bröligt utan någon sorts kompass. Som att vi bevittnar en garagerepetition med några fulla polare. Det känns slappt och helt meningslöst.
Betyg: 0/5

Mer Så mycket bättre-läsning: De 15 bästa tolkningarna genom åren.

Så mycket bättre visas på TV4 och finns på TV4 Play.

Just nu på TVdags

Recension

Mardrömmen är tillbaka – Channel Zero är tv-världens bästa skräckserie

22 januari, 2018
Recension

Nytt på HBO: Britannia – Game of Thrones möter Vikings möter Asterix

22 januari, 2018
Tablåtips 22/1

Bäst på tv i kväll: Chockrapport om de oförutsägbara klimatförändringarna

22 januari, 2018
Nyhet

Three Billboards dominerade SAG Awards – här är alla vinnarna

22 januari, 2018
Tablåtips 21/1

Bäst på tv i kväll: Kommer Bron-Henrik att lösa sitt cold case?

21 januari, 2018
Söndagskrönikan med veckolistor

Bäst i tv-världen just nu: Sarah Lancashire har blivit den kvinnliga medelålderns portalgestalt

21 januari, 2018
Nyhet

Yes! Ian Malcolm blir POP-figur – men vad hände med Ellie Sattler?

20 januari, 2018
Tablåtips 20/1

Bäst på tv i kväll: Dags för Sveriges bästa popkulturella gala

20 januari, 2018
Klipp

Se Charlotte Clymers urstarka statement där hon kommer ut som transgender

20 januari, 2018
Streamingtips

Von Ryan's Express – Sinatra & Howard i trivsamt krigsraffel

20 januari, 2018
Nyhet

Fräscht! Paddington 2 slår Rotten Tomatoes-rekord

19 januari, 2018
Podcast

I veckans Pop Culture Confidential: vi pratar Spielbergs The Post-casting

19 januari, 2018

Sagt om oss

Gör som tusentals andra!

Följ oss på Twitter och gilla oss på Facebook!

Nästa artikel